Dobrodošli na sajt poliklinike Badawi

Radno vreme : Radnim danima 07-19h, subotom 07-13h
  Kontakt : +381 (0)24 553-774 |

Akcija – Putna apoteka

Putna apoteka

Sezona je dugoočekivanih godišnjih odmora, dakle putovanja na željene destinacije i boravka van kuće od po nekoliko dana. Bilo da se pripremate za put na more, reku ili planinu, tu smo da Vas podsetimo na nekoliko proizvoda koje je dobro imati uz sebe, kako bi Vaš odmor protekao bezbedno i u dobrom raspoloženju.

Pored neizostavnih preparata za zaštitu od UV zračenja, treba misliti i na zbrinjavanje preplanule kože ukoliko preteramo sa sunčanjem, a u tu svrhu predlažemo primenu PANTHENOL® krema ili JECODERM® masti. Korisno je sa sobom poneti i lekove protiv bolova, kao što su DEFRINOL® i DEFRINOL FORTE® tablete, PARACETAMOL® tablete, odnosno DIKLOFEN® gel, koji mogu da pomognu u slučaju iznenadne glavobolje, lakših povreda ili povišene temperature. Mučninu. koja je često prateći deo dužih putovanja, možemo sprečiti uzimanjem DIMIGAL® tableta pre kretanja na put. Preporučujemo i preventivno uzimanje probiotika u vidu FLONIVIN BS® kapsula, kako bismo zaštitili crevnu floru, koja se lako može poremetiti zbog promene klimatskih uslova ili isprobavanja različitih lokalnih specijaliteta. Ukoliko su već prisutne digestivne tegobe, poput proliva i povraćanja, pored probiotika, dobro je imati pri ruci i OROSAL® rehidrataciono sredstvo za nadoknadu tečnosti i elektrolita. Za tretman površinskih rana, ogrebotina i posekotina predlažemo neke od antiseptičnih rastvora i sprejeva, kao i flastere različitih dimenzija, npr. FLEXOGAL® strips. Kako bi se odmor nesmetano odvijao i kako bismo imali dovoljno energije za sve planirane aktivnosti, ne smemo zaboraviti ni na pravilnu ishranu i jačanje opšteg stanja organizma, pri čemu nam mogu pomoći i razni dodaci ishrani iz grupe vitamina i minerala, kao što su OLIGOVIT® tablete i sirup, VITAMIN C 500 mg® tablete, odnosno SANT-E-GAL® tablete za žvakanje.

Farmaceutska kuća “Galenika” je ovog leta osmislila akciju pod nazivom “Putna apoteka” u koju je uvršteno 14 proizvoda navedenih u prethodnom tekstu, pri čemu kupovinom 6 različitih proizvoda do 31.08.2018. godine, ostvarujete pravo na poklon u vidu praktičnog nesesera u koji možete spakovati sve neophodne stvari iz Vaše mini apoteke.

Želimo Vam srećan put i prijatan odmor!
Vaša apoteka “Galen Plus”