Dobrodošli na sajt poliklinike Badawi

Radno vreme : Radnim danima 07-19h, subotom 07-13h
  Kontakt : +381 (0)24 553-774 |

Duhovna ekologija

U poslednje vreme tema ekologije je neizostavna na svim poljima. Ono što u javnom prostoru nedostaje je prezentovanje duhovne ekologije kao osnove za razvoj svih ostalih.

Šta bi mogli da svrstamo pod duhovnu ekologiju?

Pa naravno, sve ono što ima karakteristike duha, a to su naše misli, reči, osećanja, odnosi sa sobom ali i drugima… Već se nazire da duhovna ekologija zadire u sve pore našeg života i njen je neodvojivi  deo.

Vođenjem računa o lepoti naših misli, reči, osećanja mi automatski sebe dovodimo u sklad sa prirodom i počinjemo prirodno i nenaporno da vodimo računa o našem okruženju.

Smiren čovek doprinosi ukupnom miru i harmoniji svog okruženja i time nivo agresije snižava u velikom procentu. Agresivna stanja čoveka u krajnjoj konačnici i širenju završava uvek sukobom – ratom. Rat je najveći protivnik ekologije.

Nauka je već dokazala da nas pozitivne misli i osećanja čine zdravijima, a čim smo zdraviji smanjujemo potrošnju raznih opasnih i štetnih supstanci. Medicinski otpad spada u grupu najopasnijih vrsta otpada!

Sopstvenim razvojem svesti počećemo da koristimo materijale koji se mogu reciklirati, koji imaju kratak rok raspada i u tom raspadu ostavljaju još i hranjive sastojke, koji su obnovljivi izvori energije itd. Time direktno utičemo na smanjenje fizičkog  zagađenjenja naše okoline.

Kako sve to postići?

Rekli bismo veoma jednostavno, ali znamo da će nas praksa demantovati.

Sopstvenom religijskom praksom moći će te da ostvarite potreban mir u sebi . Putem raznih molitvi, meditacija, odlascima na mesta pozitivnih vibracija – sveta mesta stvorićete polagano preduslove za akumulaciju mira u sebi – svojoj duši. Sve to će doprineti smanjenju sopstvene agresije, ali i agresije okruženja.

Nakon postizanja mira unutar sebe, ustanoviće te da se menja struktura Vaših misli, reči… Nova lepota doneće promenu u vašem telu i počeće te ozdravljati i zračiti lepotu i radost na sve oko vas – biljke, životinje i ljude. Time činite Vaše okruženje poželjnim mestom za boravak svih živih bića.

Kad vidite takve rezultate oko sebe, želeće te da tu lepotu i sačuvate, te Vam neće padati na pamet da uništavate prirodu i ambijent sopstvenim ne odgovornim ponašanjem. Postaće vam bitan svaki čovek, životinja, biljka, ulica, selo, grad, država… ova naša planeta koja moramo priznati da mnogo trpi zbog nas.

Počnimo od sebe… budimo u skladu sa sobom i prirodom. Trudimo se da koristimo prirodne i zdrave izvore hrane, vode ali i lečenja.

Prirodna, neinvazivna medicina je u velikom  napredovanju kako terapijski tako i u dijagnostici. Raspitajte se, velika je mogućnost  da u Vašoj blizini imate sve ove mogućnosti.

Pozovite nas na (024)553-774 ili na (024)567-495, a možete nas kontaktirati i preko online forme.

Za Vas pripremio Dragan Maličević, radiestezista i hipnoterapeut, holistička ordinacija poliklinike “Badawi”.

Leave a Reply