Dobrodošli na sajt poliklinike Badawi

Radno vreme : Radnim danima 07-19h, subotom 07-13h
  Kontakt : +381 (0)24 553-774 |

Građevinski radnik

Građevinski radnik, primer iz prakse

Na seansu mi dolazi klijent, sa preporukom. Prethodno me pozvao telefonom, ako može doći isti dan. Kaže da se potpuno mentalno blokirao, zbog okolnosti u kojima se nalazi. Sada ga već sve počinje gušiti. Ima strah od depresije. Gledao je u detinjstvu rođaku, koja je bila u depresiji, i počeo se poistovećivati sa njenim stanjem.

Naime, klijent je vlasnik građevinske firme. U firmi, osim „direktorskih obaveza“, radi i građevinske poslove zajedno sa zaposlenim radnicima. Ima porodicu. Podigao je veliki kredit, ali je došao u situaciju velikog zaduženja, nemogućnosti vraćanja rata. Želi refinansirati kredit, jer mu za posao i život treba dodatni novac. Kaže potpuno se zagušio, strahovi su počeli sve više da se ispoljavaju, ne vidi izlaz: „radnici traže svoje, članovi porodice traže svoje. Nije to ništa veliko, ali i to ne zna kako da obezbedi“.

Naša seansa je krenula sa life coachingom, jer mi je to najbolji način da utvrdim da li je klijentu dovoljan coaching, da li u terapiju dodati energetske vežbe, terapiju bojama ili ga usmeriti kod kolega sa kompetencijama koje mogu više pomoći.

Počeli smo sa pitanjima, zašto, kako, kada…

Klijent je veoma savesno pratio i odgovarao na pitanja. To je u radu izuzetno važno.

Prvu sensu smo završili, sa osvešćivanjem osnovnog problema, emotivnog (time i mentalnog) stanja u kojem se nalazi.

Klijent je dobio nekoliko zadataka, koje treba da radi do sledeće seanse.

Sledeća seansa je zakazana za sedam dana.

Na drugu seansu klijent dolazi vidno opušteniji.

A zašto je tako brzo došlo do pomaka? Pre svega što naš rad nije prestao odlaskom iz ordinacije. Mentalni i emotivni rad se nastavlja „bez obzira što se ne vidimo očima“. Umesto da razmišlja o neprijatnom stanju u kojem se našao, sve više je razmišljao o procesu koji se razvijao tokom seanse i o onome što je tokom seanse osvestio.

Uradio je zadatke, osvestio ključne blokade.

Sada smo imali zadatak da nastavkom rada spozna šta je tačno njegov cilj. Kada je cilj definisao, naš put za dalji rad i dostizanje krajnjeg cilja je bio otvoren.

Napravili smo plan rada, odnosno plan njegovog života, za određeni period. Taj period je sam odredio, uz nekoliko mojih pitanja koja su bila „usmerivači“. Ja (coach) sam bila ta koja mu je u ovoj fazi pomogla da ojača volju i inicijativu.

Ponovo je dobio nekoliko zadataka i vežbi, do sledeće seanse.

Kada je došao na treću sensu, bio je vidno opušteniji i smireniji.

Uradio je sve zadatke, nekoliko energetskih vežbi (koje pomažu da se oslobode teške emocije pokretima tela, jer svakom teškom emocijom nesvesno grčimo deo tela). Rekla sam da mi opiše kako je prošao period, da li ima još nekih problema.

Njegov odgovor: „Ne znam šta bi još trebalo, sve sam rešio. Pričao sam i mojim prijateljima kako sam rešio svoje probleme, oni mi ne veruju. Baš me briga, ja sam svoje probleme rešio. Ne kažem da ih nema još, ali ovi su me ozbiljno ugrožavali. Sad ostale situacije mogu sam rešavati“.

Pozdravili smo se bez novog zakazivanja, oboje zadovoljni.

Šta smo uradili:

  • Uradili smo analizu i preraspodelu njegovih troškova, na najbolji mogući način, koji je klijent sam spoznao i uradio tokom seansi. Moj zadatak, life coacha, je bio da ga usmeravam. Kako? Svojim pitanjima i tehnikama rada. A sve to osluškujući klijenta psihički, fizički, emotivno.

Naravno, nije uvek dovoljno da klijent za tri seanse reši svoje probleme (često to nije dovoljno). Sve zavisi od stepena kompleksnosti situacije u kojoj se nalazi.

 Ukoliko ste se prepoznali u priči koju sam iznela, ili ne znate gde da se okrenete (a nezadovoljni ste, uznemireni, osećate da ste se „zaglavili“), javite se u Polikliniku Badawi. Holistic Life Coaching, energetske vežbe i terapija bojama Vam mogu pomoći.

Nazovite nas na (024)553-774 ili (024)567-495, a možete nas kontaktirati i preko online forme. Naučićete kako da čuvate i sačuvate svoju vitalnu energiju.

Za Vas s ljubavlju pripremila, Jasna Evetović, Holistic Life Coach, holistička ordinacija poliklinike „Badawi“.