Dobrodošli na sajt poliklinike Badawi

Radno vreme : Radnim danima 07-19h, subotom 07-13h
  Kontakt : +381 (0)24 553-774 |

Energetske vežbe

BALANSIRANJE ENERGETSKIH CENTARA (ČAKRI) ENERGETSKIM VEŽBAMA

Energetske vežbe nam omogućavaju da postanemo najbolji deo sebe, da ostvarimo svoj maksimalni potencijal.  Dovode nas do psihološkog rasta i razvoja. Kada kod sebe primetimo često prisustvo negativnih emocija, teških misli, ali ne dolazimo do odgovora, izvesno je da postoji problem u jednom ili više energetskih centara (čakri). Moguće je da se suočavamo sa problemima u partnerskom ili nekom drugom odnosu, dugotrajno osećamo  nezadovoljstvo poslom i okruženjem, često se mislima vraćamo u prošlost i tražimo  odgovor gde smo pogrešili, imamo stalni osećaj krivice ili prebacujemo  krivicu na druge ljude, možda su se razvili i fizički problemi;  to sve ukazuje na  problem u  određenom energetskom centru.

Energetski centri (čakre) su povezani sa određenim uverenjima, emocijama i delovima tela. Na fizičkom telu ih ima 7 i 3 izvan fizičkog tela. U njima se misli, emocije i energija pretvaraju u materiju, što predstavlja 4 nivoa tela. Na nivo misli isceljujuće deluju afirmacije, probleme emocija uspešno isceljuju cvetne esencije, za snažnu vitalnost i energiju su dragocene  vežbe pokretanja čakri, a za materijalni nivo yoga i određeni režim ishrane.  Svaku čakru isceljujemo i dovodimo u balans radeći istovremeno na sva 4 nivoa. Prirodno čakre kruže u smeru kazaljke na satu (što je prikazano na slici), a kada su u disbalansu one kruže u suprotonom smeru. I na taj način dovode telo u disbalans.

Praktičnom primenom vežbi  klijent će već nakon nekoliko nedelja rada uočiti prve promene, npr. promenu ličnih reakcija na okolnosti koje se nameću, jasnije uočavanje i rešavanje situacija koje  je do tada klijent osećao  kao veliki problem i dr. Prvo dolazi do osvešćivanja situacija, a zatim dolazi  do promena koje postaju vidljive u svetu izvan osobe (okolnosti koje sada idu u korist osobe) jer postaju opipljive, materijalizuju se. Sve navedeno dovodi osobu do veće bliskosti sa samom sobom. Klijent počinje da živi kvalitetnije i sve manje ga dotiču negativne vibracije iz okoline u kojoj se nalazi kao i kolektivna dešavanja. Otvaraju mogućnosti kvalitetnijeg života, koje klijent sam stvara za sebe.

Tokom određenog perioda (u zavisnosti koliki je disbalans u energetskom centru), uz pomoć mentora, klijent će za svaku  čakru praktikovati naučene vežbe,  koristiti određene afirmacije i zvuk, uzimati cvetne esencije. Na taj način  dobija dragocen materijal, koji će mu biti od pomoći i kada prođe više godina a na površinu isplivaju neki stari obrasci.

Vežbe su podeljene u tri ciklusa. Prvim ciklusom dovodimo u balans prve četiri čakre, drugim od pete do sedme, trećim  tri čakre koje su izvan fizičkog tela.  Od klijenta zavisi koliko ciklusa želi da prođe.

Poželjno je da piše dnevnik o promenama koje mu se dešavaju.

Bolesti kod kojih mogu pomoći energetske vežbe

  • Jačanje imunog sistema, slaba cirkulacija I stalni osećaj hladnoće,  neumerenost u ishrani koja ima posledice na zdravlje, lako pucanje kapilara, hemoroidi, zapalenja debelog creva, poremećaj krvnog pritiska, bolovi u viličnom zglobu, hronični strahovi.
  • Oticanje u delu donjeg stomaka, problem sa polnim žlezdama,  slaba plodnost, bol u lumbalnom delu kičme, bolne I neuredne menstruacije, problem u menopauzi, PMS.
  • Problemi sa varenjem, zapalenje sluzokože želuca, napetost I osećaj težine u stmaku, problem sa varenjem,  problem sa želucem I varenjem su često preteča poremećaja štitne žlezde,  hronična iscrpljenost, problem sa jetrom u žučnom kesom, oboljenja gušterače, problem s leđima – kičmom.
  • Problemi sa disanjem I disajnim putevima, astma, kratak dah, bol u grudima, poremećaj srčanog ritma, reumatoidni srtritis, bolovi u torakalnom delu kičme.
  • Česta zapalenja grla,  upala glasnih žica I uopšte  čestih infekcija grla, tenzija u vratnom delu kičme.
  • Nesanica, košmari, slabo pamćenje, glavobolje (pritisak u glavi, sa bojama isped očiju), problem sa sinusima.
  • Bolovi u kostima, smetnje u centralnom nervnom sistemu, depresije, psihoze, kožne promene.

Dodatne informacije

Za klijente koji se odluče za lični razvoj program traje godinu dana. S tim što su susreti jednom, po potrebi dva puta mesečno. Ali se klijent uvek može obratiti za pomoć telefonom, ako je potrebno.

Kada su u pitanju već razvijene bolesti, rad se fokusira na deo tela koji je zahvaćen datom bolesti, a vremenski rad zavisi od potreba klijenta.

Poseban program rada za osobe sa problemima štitne žlezde, steriliteta.

Zakažite pregled ili nas kontaktirajte za više informacija. Telefonsko zakazivanje: +381 (0)24 / 553-774