Dobrodošli na sajt poliklinike Badawi

Radno vreme : Radnim danima 07-19h, subotom 07-13h
  Kontakt : +381 (0)24 553-774 |

Life Coaching

Life Coaching predstavlja interaktivni proces (jedan na jedan) u kojem pojedinac ili tim razvija svoje potencijale i brže i efikasnije dolazi do svog cilja. Akcenat je na svesnim procesima koji su prisutni u datom trenutku, kada se klijent javi na coaching. Pažnja se pridaje i nesvesnim procesima, koji mogu stvarati najjače blokade, zbog kojih traži pomoć.

Kako pomaže Life Coaching?

Pomaže klijentu da veštinama i uz pomoć coach-a potpuno upozna sebe i svoj život, da hrabro krene napred ka svom razvoju i kvalitetnijem životu. Osim toga, pomaže da klijent trajno reši unutrašnje konflikte zbog kojih ulazi u neprijatne situacije . Pomaže da upravlja svojim mislima i emocijama, koje su važni faktori nastanka svake situacije u kojoj se klijent može naći.

Ko je Life Coach?

To je trener životnih veština koji svojim znanjem i veštinama pomaže klijentu da dođe do najboljeg rešenja, da dođe do željenog cilja, da ostvari svaku svoju želju:

 • hrabri klijenta i ne dozvoljava  da odustane od svog cilja
 • pomaže da se klijent fokusira na cilj, motiviše ga, daje podršku
 • navodi klijenta na pravi izbor
 • pronalazi najbolje u klijentu
 • postaje klijentu iskren prijatelj koji ga pomno  sluša, ne kritikuje, ne nameće svoje mišljenje

Princip rada na relaciji klijent – coach

Između klijenta i coach-a prvo dolazi do razmene informacija, i  postavljanja ciljeva. Nakon toga se određuje najvažniji cilj. Zatim iskrenim odnosom, znanjem i veštinama life coach-a, određenom strategijom (akcijom) klijent sam prepoznaje šta je ono što ga sprečava da bude uspešniji, hrabriji, gde da se usmeri i na koji način da reši prepreke. Pri tome usvaja veštine i tehnike, koje će pomoći da uspešno prevaziđe svaku prepreku sa kojom se suoči.

Kome pomaže Life coaching?

Pomoći će svima koji su spremni da budu ono što  jeste njihova prava priroda, da im život ne bude tuga već radost, da naprave korak napred u svom ličnoj razvoju i prevaziđu neprijatne okolnosti u kojima se nalaze i da stanje radosti i sreće žive svaki dan, tiho ali snažno. Za one koji žele da se okrenu ka sebi, ali ne umeju da pronađu način kako da to postignu.

Naravno, sve navedeno zavisi od razvoja svesti klijenta i njegove želje da se menja.

Ko se javlja na Life Coaching?

Javljaju se oni koji dolaze do jedne tačke i shvataju da dalje ne mogu sami, da su izgubili veru u sebe,  smisao svog života, da su se zaglavili, preopterećeni teškim mislima i emocijama kojima ne umeju upravljati a žele da to promene.

Šta pripada ciljevima klijenta?

 • oslobađanje od strahova, nervoze, napetosti, tuge
 • poboljšanje odnosa, privatnih i poslovnih
 • razvijanje sopstvene vizije
 • razvijanje lične misije
 • upravljnje emocijama
 • rešavanje poslovnih i privatnih problema i dr.

Ima li neko kome to ne treba?

Oni koji srećno ulaze u san svako veče i koji se srećno bude ujutro, koji ne kritikuju ni sebe ni duge jer prihvataju i sebe i druge u potpunosti, koji se spremno suočavaju bez napetosti i nervoze sa svim preprekama, koji u potpunom unutrašnjem miru provode svaki dan.

Dakle, oni  koji su potpuno zdravi emotivno, mentalno i socijalno.

Zakažite pregled ili nas kontaktirajte za više informacija. Telefonsko zakazivanje: +381 (0)24 / 553-774