Dobrodošli na sajt poliklinike Badawi

Radno vreme : Radnim danima 07-19h, subotom 07-13h
  Kontakt : +381 (0)24 553-774 |

VEGA PROGRAM

ALERGOTESTIRANJE BEZ BOLA, BEZ UBODA, BEZ KRVI  NA 370 ALERGENA!

Šta je to Biofizikalna funkcijska medicina?

Danas, na osnovu znanja kvantne i biofizike, imamo potpuno nove uvide u strukturu i funkcioniranje ljudskog organizma. Shvatili smo da je materija samo mali dio realiteta. Drugi, nevidljivi deo, je energija Prema fizičaru i nobelovcu, prof. dr. Carlu Rubiji, odnos zračenja fotona ( kvanta svetla, energije ) i nukleona ( materijalna čestica ) je približno 1 000 000 000 : 1. Prevedeno na jezik medicine, materijalno telo je tek otprilike jedan milijarditi deo ukupnog realiteta ljudskog organizma. Sve ostalo su energetska polja nevidljiva ljudskom oku. Isto tako znamo da svaka stanica, osim biohemijskih receptora, poseduje i elektromagnetne receptore. Ove ”antene” služe u svrhu primanja i odašiljanja signala, što znači da se procesi unutar stanica mogu menjati pod elektromagnetnim uticajima, ali isto tako da jedna stanica može uticati na druge.

Ljudski organizam je kompleksni vibracijski sistem unutar kojeg su svaka ćelija, tkivo ili organ karakterizirani specifičnom frekvencijom titraja. U biofizikalnom smislu, organizam možemo promatrati kao kompleksni kibemetički sistem sa precizno razgranatom informatičkom mrežom i konstantnim prijenosom informacija koji svakom delu organizma omogućuje trenutan uvid u stanje cijeline. U hijerarhijskom smislu, fizkalni procesi nadređeni su kemijskim. Materija je kondenzovana energija. Menjanjem nadređenih energetskih obrazaca možemo menjati materijalnu strukturu.

Moderna Biofizikalna funkcijska medicina polazi od ovih temeljnih fizikalnih spoznaja i implementira ih u svakodnevnu medicinsku praksu. Ona je spoj znanja savremene zapadne medicine, biofizike, tradicionalne energetske medicine i visokosofisticirane elektronske tehnologije. Kao što i samo ime govofi, cilj nam je biofizikalnim metodama bazično regulisati funkcije organizma. To postižemo na način da suptilnim dijagnostičkim tehnikama nastojimo otkriti primarne uzroke, pre svega, hroničnih bolesti, a zatim te uzroke različitim terapijskim fizikalnim tehnikama pokušavamo eliminisati.

Zadnjih godina svedoci srno značajnog porasta interesa za ovu mladu medicinsku disciplinu širom sveta. Uspesi koje postižemo, naročito u lečenju hroničnih bolesti, garantuju da će taj razvoj biti sve brži i intenzivniji.

Ko je Vega Medizin i šta je Vega akademija?

”Vega Medizin” je vodeća nemačka i svetska firma za proizvodnju sofisticirane opreme na polju Biofizikalne funkcijske medicine. Sedište firme je u Schiltachu, istorijskom nemačkom gradiću smeštenom između Freiburga i Stuttgarta. Vega Akademija je naučno edukacijska institucija utemeljena sa svrhom promovisanja Biofizikalne funkcijske medicine širom sveta. Akademija redovno organizuje predavanja, kurseve, seminare i simpozije na kojima se lekari i medicinski praktičari iz čitavog sveta uvode u različite tehnike dijagnostike i terapije iz domena Biofizikalne funkcijske medicine i Vega tehnologije.

Zakažite pregled ili nas kontaktirajte za više informacija. Telefonsko zakazivanje: +381 (0)24 / 553-774