Dobrodošli na sajt poliklinike Badawi

Radno vreme : Radnim danima 07-19h, subotom 07-13h
  Kontakt : +381 (0)24 553-774 |

Izrada psihološkog profila

Šta podrazumeva?

Psihološko profilisanje podrazumeva dublje upoznavanje nečijeg psihološkog funkcionisanja na osnovu podataka prikupljenih intervjuom i upotrebom testova. Za razliku od psihodijagnostike koja podrazumeva procenu nečijeg mentalnog zdravlja, psihološko profilisanje ima za svrhu sticanje više informacija o nečijem funkcionisanju u svakodnevnom životu, o načinu razmišljanja, emocionalnom profilisanju, snagama i slabostima, potisnutim željama i težnjama.

Psihološke testove od ostalih metoda procene izdvaja to što su verifikovani složenim naučnim i statističkim metodama. Oni nisu, svemogući, funkcionišu sa odgovorima koje ispitanik da, tj. ako on odbije da odgovori ili ne odgovara iskreno, i dobijene informacije neće biti korisne niti validne. Testiranje uvek ide uz druge metode procene kao što su intervju i opservacija ponašanja, i na taj način se dobija sveobuhvatna procena nečijeg psihičkog stanja.

Analizu testova i dobijenih rezultata obavlja edukovani i iskusan psiholog, koji na osnovu dobijenih podataka može da izvede zaključak o nečijem aktuelnom stanju, sposobnostima, ličnim karakteristikama, ali i da predvidi određene obrasce ponašanja u različitim situacijama.

Testovi koji se primenjuju su:

  • VITI- test procene inteligencije
  • Roršarhove mrlje
  • Test nedovršenih rečenica
  • Plučikov test emocija
  • Crtež ljudske figure
  • Upitnik za procenu samopoštovanja, asertivnosti itd.

Kome je namenjeno?

Psihološko profilisanje je namenjeno pojedincima koji žele da upoznaju sebe na jednom višem nivou, da prepoznaju svoje jake osobine i da se suoče sa svojim slabijim stranama. Namenjen je prvenstveno zdravim pojedincima koji žele da rade na sebi in a svom ličnom rastu.

Šta se time dobija?

U zavisnosti od broja odabranih testova, toliko i traje testiranje. Nakon završenog prikupljanja podataka dobija se opsežan pisani izveštaj sa analizom i preporukama koji može da koristi psihologu, ali i ostalima koji su uključeni u proces tretmana.

Zakažite pregled ili nas kontaktirajte za više informacija. Telefonsko zakazivanje: +381 (0)24 / 553-774