Dobrodošli na sajt poliklinike Badawi

Radno vreme : Radnim danima 07-19h, subotom 07-13h
  Kontakt : +381 (0)24 553-774 |

Reiki

REIKI je jedno od najpopularnijih i najstarijih metoda prirodnog lečenja!

Reiki je jedna metoda energetskog isceljenja rukopolaganjem. Sa rukopolaganjem se može predati bioenergija ali je Reiki-energija  energija višeg nivoa od bioenergije, jer unosi harmoniju u bolesno telo. Reiki-energija pokreće samolečenje organizma i na taj način leči i disharmoniju (bolest) i uzrok disharmonije.

Prema Pravilniku o tradicionalnoj medicini, koje je izdato od strane ministra za zdravstvo u decembru 2007. godine,  u članu 6, među metodama tradicionalne medicine navedena je i energeska terapija, Reiki. To je metoda koja je proverena, odomaćena, dozvoljena  i pokazala se kao prihvatljiva metoda energetske terapije!

Kada se koristi ovaj metod lečenja?

  • kada je potrebno smanjenje bolova,
  • kada je potrebno ubrzavati zarašćivanje rana,
  • kod glavobolja, migrene
  • kod srčanih oboljenja, poboljšava stanje posle infarkta,
  • kada ste preživeli moždani udar i kada je potrebno ublažiti posledice moždanog udara,
  • kada imate problema sa probavom, kod crevnih oboljenja
  • kada imate tegobe kod menstruacija ili kada imate problema zbog menopauze.

Kako deluje Reiki?

  • uravnotežava i izjednačuje energije tela,
  • puni pozitivnim energijama i telo i duh,
  • pospešuje sposobnost organizma da sebe leči i isceljuje.

Da li se može Reiki koristiti paralelno sa terapijama klasične medicine?

Kod mnogih bolesti Reiki vrlo dobro može upotpuniti terapiju alopatske medicine, ubrzati lečenje. Reiki pomaže da  negativne nuspojave nekih lekova se smanje, a pozitivno dejstvo leka da se pospeši.

Šta osećaju bolesnici u toku terapije sa Reikijem?

Osećaju blagu toplinu, opuštenost i eventualno malo pospanosti. Toplina nije toplota ruke davalaca terapije. To je osećaj zbog prelaska isceliteljske energije sa ruke na telo pacijenta. Prelaz energije je popraćeno sa jednim osećanjem opuštenosti, smanjenjem nervoze.

U kojoj poziciji se nalazi bolesnik u toku Reiki-tretmana?

U toku predaje energije najpovoljnije je ako bolesnik opušteno leži. Neki put, ako je bolesnik operisan ili ako su bolovi takvi da je problematično ležanje duže vreme – tada se može bolesnik lečiti tako da sedi na komotnoj stolici sa naslonom.

Treba li se skinuti za vreme Reiki terapije?

Reiki energija prelazi i preko gipsa, naravno da odeća ne smeta pri predaji energije. Znači: ne treba se skinuti. Poželjno je da je pacijent ležerno odeven, da odelo nije tesno.

Koja su oboljenja kod kojih je poželjno da se pored klasične medicinske terapije koristi i Reiki?

Kod preloma kostiju vrlo je preporučljivo korišćenje Reikija. Naravno prvo treba da prelom bude obrađen od strane specijalista ortopedije, namešteno, fiksirano. Tek posle toga može se otpočeti terapija sa Reikijem. Ubrzat će se zarašćivanje kostiju, smanjuju se otoci, ublažuju se sekundarne nezgodne pojave.

U terapiji posle infarkta takođe je poželjno korišćenje Reikija. Sa isceliteljskom energijom se direktno pomaže rad mišića srca, koja su u jednom periodu bila kraće ili duže vreme bez ispravnog krvotoka.

Kod izliva krvi u mozgu (moždani udar, ili popularno: šlog), a isto tako i kod stroka: pomoć Reiki energije poboljšava efikasnost lekova, sa druge strane ubrzava se regeneracija moždanih ćelija, stvaranje drugih, novih veza neurona. A što je još važnije: Reiki pomaže i u isceljivanju psihičkog stanja bolesnika !

Kod lečenja lumbaga vrlo uspešno koristimo Reiki. Alopatska medicina daje dobre rezultateta što se tiče smanjenja bolova, ali Reiki je tu da leči samu bolest:  pokreće samoisceljenje, mišići popuste, bol  nakon nekoliko dana potpuno nestaje.

Kod reumatske upale zglobova  već u početnoj fazi bolesti vrlo dobro se mogu koristiti energetske terapije, među njima i Reiki. Reiki energija pomaže da se energetska ravnoteža vrati u obolele zglobove, da se obolele ćelije oporave od upale i da se smanjuju bolovi. Pomaže da sopstveni imuni sistem ponovo radi harmonično !

Sve više bolesti se pojavljuju koje su okarakterisani kao psihosomatske bolesti. Među njima se ubrajaju razne alergije, pa čak i astmatična oboljenja. U njihovoj terapiji poželjno je  uključiti i isceljenje Reikijem jer je:

Reiki-energija energija višeg nivoa od bioenergije i unosi harmoniju u bolesno telo, leči i duh i telo!

Zakažite pregled ili nas kontaktirajte za više informacija. Telefonsko zakazivanje: +381 (0)24 / 553-774