Dobrodošli na sajt poliklinike Badawi

Radno vreme : Radnim danima 07-19h, subotom 07-13h
  Kontakt : +381 (0)24 553-774 |

Škola zdravlja Poliklinike Badawi, raspust i Vaši predlozi tema

Letnji raspust – Škola zdravlja

Škola zdravlja Poliklinike Badawi je na letnjem raspustu od 01.06.2017. godine do 15.09.2017. godine.

U avgustu će biti objavljen kalendar predavanja od septembra 2017. godine do maja 2018. godine, kao i formulari za prijave.

Formular za predloge tema

Pozivamo sve polaznike Škole zdravlja, kao i sve zainteresovane polaznike, da se aktivno uključe u planiranje kalendara i izbor tema – napišite koje teme Vas zanimaju, da odgovorimo na Vaše zahteve i potrebe.

Hvala na ukazanom poverenju,
Poliklinika Badawi.

 

Opširnije

Zašto je bitno da pušači nastave da puše?

Pušači, svi znamo, štete sebi i dragim ljudima oko sebe. Ali pokušaju da ubeda sebe i njih da to nije baš toliko štetno.

Pa dragi roditelji koji pušite na 20 metara od vaše dece, evo šta im poklanjate:

 • Stav: ako ne znaš šta ćeš sa rukama, prihvati se cigare
 • Stav: ako ne znaš kako da se smiriš, nemoj da tražiš neke tehnike samokontrole, pupuši jednu
 • Stav: ako želiš da te drugari prihvate, nemoj tražiti one koji će te voleti takvog kakav si, nego se ti prilagodi, zapali po jedno dve u društvu i bićeš prihvaćen
 • Ja sam roditelj, ja sam autoritet, ako ja pušim, (iako ti kažem da ti to ne radiš) ugledaj se na mene. JER, deca će pre imitirati Vaše postupke nego, slediti kontraverzna uptstva
 • Poklanjate im predispoziciju za neku lepu hroničnu bolest – jer im „trošite“ imunitet na borbu protiv Vašeg dima. U te bolesti ubrajamo astmu, alergije, (i možete se braniti time da postoje deca nepušača koja imaju alergiju), hodžkinov limfom, rak mozga, autizam, hiperaktivnost itd. Itd.

Šta vi dobijate od pušenja:

 • Užitak od 3 minuta
 • 3 minuta osećaja da ste deo društva (pa razmislite dali vas vole zbog vas samih ili zbog toga što ste deo tima pušača)
 • Prevremeno starenje kože tj. bore
 • 3 minuta vašeg bunta – ali koga briga
 • Opuštanje od 3 minuta koje izaziva zavisnost i potrebu za ponovnim istim opuštanjem
 • Zakišeljenu krv, koja je odlična za razvoj bakterija, virusa, parazite, malignih ćelija, gojaznosti
 • Poremećaj varenja, glavobolje, impotenciju, bolove u mišićima
 • Prazniji novčanik

Ali pušačima sve ovo nije toliko bitno koliko da zapale cigaretu. Jer su razvili ZAVISNOST. Zavisnost kao kod zavisnosti od droge.  A ni ne primećuju da pušenje više nije „IN“, nije „cool“. Asocijacija za pušače su dede – tako je. To je bilo moderno u njihovo vreme. U prošlom veku.

Za one koji žele da nastave sa pušenjem, ODLIČNO! Pomažete farmaceutskoj industriji, pomažete zaradi od duvana, trošićete više para u kozmetičkim salonima pokušavajući postići blistavu zategnutu kožu i kozmetički saloni će da cvetaju.

Oni koji žele da OSTAVE pušenje, da se suoče sa pravim razlogom pušenja, mogu da potraže pomoć od EFT praktičara. Tehnikom Emocionalne Slobode se oslobadjaju emocije koje dobijate od cigara i time se oslobadjate zavisnosti. Nekad je porebno samo 60 minuta da se u potpunosti rešite štetne navike.

EFT je bezopasna, bezbolna tehnika. Vrhovima prstiju tapkamo na AKUPUNKTURNE tačke vezane za emocije i zavisnost i tako smanjujemo osećaje koje nas vežu za određenu akciju ili događaj.

Ako želite ostaviti pušenje, ili probati ovu tehniku, nemojte se bojati. Posle 60 minuta sa EFT praktičarem, u najmanju ruku, možete dobiti uvid u to dali želite nastaviti sa pušenjem ili ne.

U svakom slučaju, izbor je Vaš!

Za Vas pripremila dr Katarina Badawi, lekar opšte prakse i akupunkture, iz poliklinike ’’Badawi’’.

Pozovite nas na (024)553-774 ili na (024)567-495, a možete nas kontaktirati i preko online forme.

Opširnije

Duhovna ekologija

U poslednje vreme tema ekologije je neizostavna na svim poljima. Ono što u javnom prostoru nedostaje je prezentovanje duhovne ekologije kao osnove za razvoj svih ostalih.

Šta bi mogli da svrstamo pod duhovnu ekologiju?

Pa naravno, sve ono što ima karakteristike duha, a to su naše misli, reči, osećanja, odnosi sa sobom ali i drugima… Već se nazire da duhovna ekologija zadire u sve pore našeg života i njen je neodvojivi  deo.

Vođenjem računa o lepoti naših misli, reči, osećanja mi automatski sebe dovodimo u sklad sa prirodom i počinjemo prirodno i nenaporno da vodimo računa o našem okruženju.

Smiren čovek doprinosi ukupnom miru i harmoniji svog okruženja i time nivo agresije snižava u velikom procentu. Agresivna stanja čoveka u krajnjoj konačnici i širenju završava uvek sukobom – ratom. Rat je najveći protivnik ekologije.

Nauka je već dokazala da nas pozitivne misli i osećanja čine zdravijima, a čim smo zdraviji smanjujemo potrošnju raznih opasnih i štetnih supstanci. Medicinski otpad spada u grupu najopasnijih vrsta otpada!

Sopstvenim razvojem svesti počećemo da koristimo materijale koji se mogu reciklirati, koji imaju kratak rok raspada i u tom raspadu ostavljaju još i hranjive sastojke, koji su obnovljivi izvori energije itd. Time direktno utičemo na smanjenje fizičkog  zagađenjenja naše okoline.

Kako sve to postići?

Rekli bismo veoma jednostavno, ali znamo da će nas praksa demantovati.

Sopstvenom religijskom praksom moći će te da ostvarite potreban mir u sebi . Putem raznih molitvi, meditacija, odlascima na mesta pozitivnih vibracija – sveta mesta stvorićete polagano preduslove za akumulaciju mira u sebi – svojoj duši. Sve to će doprineti smanjenju sopstvene agresije, ali i agresije okruženja.

Nakon postizanja mira unutar sebe, ustanoviće te da se menja struktura Vaših misli, reči… Nova lepota doneće promenu u vašem telu i počeće te ozdravljati i zračiti lepotu i radost na sve oko vas – biljke, životinje i ljude. Time činite Vaše okruženje poželjnim mestom za boravak svih živih bića.

Kad vidite takve rezultate oko sebe, želeće te da tu lepotu i sačuvate, te Vam neće padati na pamet da uništavate prirodu i ambijent sopstvenim ne odgovornim ponašanjem. Postaće vam bitan svaki čovek, životinja, biljka, ulica, selo, grad, država… ova naša planeta koja moramo priznati da mnogo trpi zbog nas.

Počnimo od sebe… budimo u skladu sa sobom i prirodom. Trudimo se da koristimo prirodne i zdrave izvore hrane, vode ali i lečenja.

Prirodna, neinvazivna medicina je u velikom  napredovanju kako terapijski tako i u dijagnostici. Raspitajte se, velika je mogućnost  da u Vašoj blizini imate sve ove mogućnosti.

Pozovite nas na (024)553-774 ili na (024)567-495, a možete nas kontaktirati i preko online forme.

Za Vas pripremio Dragan Maličević, radiestezista i hipnoterapeut, holistička ordinacija poliklinike “Badawi”.

Opširnije

Otkrijte Soul – prvi suplement svoje vrste

Prvi suplement svoje vrste

“Soul” je ukusna mešavina bazirana na semenima antioksidantnog delovanja, usporava starenje i deluje protivupalno.
Stvaranjem “Soul”-a napravljena je nova kategorija zdravlja: ishrana bazirana na semenkama. “Soul” kao i svi ostali naši dodaci ishrani bazirani na semenkama su snažni i celokupni izvori hranljivih materija.

“Soul” sadrži sinergijsku mešavinu semena crnog kima, crne maline i šardone grožđa, uz dodatak D-riboze.

Sastojci “Soul”-a nisu genetski modifikovani i ne sadrže pesticide i druge štetne dodatke. Semena su hladno presovana i time su sačuvani svi vitamini , minerali, nezasićene masne kiseline, enzimi.. Preparat je čist i potpuno prirodan. Baš kao što je priroda predvidela.

Formula “Soul-a”

Formula “Soul”-a takođe pruža usklađenu mešavinu omega 3 i omega 6 masnih kiselina i D-riboze.

To je prvi proizvod sa sertifikatom ORAC 5.0 čiji kvalitet i efikasnost je potvrdila nezavisna bioanalitička laboratorija “Brunswick”. Kao antioksidans koji deluje na svih 5 vrsta slobodnih radikala “Soul” sprečava oštećenje ćelija.

Mogu ga koristiti svi. Već bebe od godinu dana pa nadalje, deca, odrasli, zdravi koji žele ostanu zdravi, bolesni koji žele da im bude bolje, sportisti koji žele bolje rezultate i dužu karijeru – Soul deluje!

Postani više, rasti i razvijaj se!

Bez obzira ko ste, mi možemo da pomognemo

Želja za boljim životom svojstvena je svima. Narušena motivacija, bezizlazni poslovi ili protok vremena mogu da zamagle jasnu viziju koju ste nekad imali o svojoj budućnosti.

Vreme je za promenu. Naši proizvodi, preduzetnički sistem i stručne vođe već godinama usmeravaju prema budućnosti one koji su doneli odluku da žele tu promenu.

Kada se uverite u dejstvo “Soul-a”, poželećete da to svoje iskustvo podelite sa drugima. I to je poslovna ponuda koju mi nudimo, jer smatramo da svako želi da pomogne sebi i svojim bližnjima. Zdravlje je sve, bez zdravlja sve je ništa. Ako ne ovo, onda šta? Ako ne sada, onda kada?

Naša misija je neprestano napredovanje. Pronašli smo načine da činimo dobro kroz svoje proizvode, posao i humanitarni rad. U svetu postoji veliki broj problema, a mi želimo da pomognemo da se ti problemi reše. Evo nekih stvari koje smo promenili.

Seeds for Change

“Seeds for Change” je neprofitna fondacija koju smo osnovali. Nastala je iz naše želje da svet učinimo boljim mestom. Selima širom sveta omogućavamo pitku vodu iz bunara. Takođe im dajemo semenke i alat kako bi mogli sami da gaje hranu. Verujemo u održivost za zemlju i samodovoljnost za sve ljude. To je naš način sponzorisanja onih koji traže bolji život za sebe i generacije koje dolaze.

Drveće za budućnost

“Rain International”, zajedno sa “Seeds For Change”, udružio se sa “Trees for the Future” da bi nastavili podsticati dobrotu radi boljeg sutra. Kao što njeno ime govori, “Trees for the Future” je neprofitna organizacija koja menja svet sadeći jedno po jedno stablo. To je fondacija usredsređena na pomaganje svetu i njegovim stanovnicima. Već su zasadili stabla u 19 zemalja i u hiljadama zajednica.

 

Pridružite nam se u stvaranju nečega što je veće od nas samih.

Više informacija možete dobiti na predstavljanjima “Soul-a” i poslovne mogućnosti kompanije “Rain” u subotu 22.04.2017. godine i u nedelju 23.04.2017. godine na “II Sajmu zdravlja i alternativne medicine Poliklinike Badawi” u Subotici.

Termini na II Sajmu zdravlja u Subotici

SUBOTA, 22.04.2017.
Od 16:00 – 17:30 – Predavanje o Soul-u i predstavljanje poslovne mogućnosti i izvlačenje tombole

NEDELJA, 23.04.2017.
Od 11:00 – 12:00; 0d 14:00 – 15:00 časova; od 16:00 – 17:00 časova – Predavanje o proizvodu i poslovne mogucnosti + Darkfield mikroskopija

 

Informacije

“Soul” će biti dostupan na “II Sajmu zdravlja i alternativne medicine Poliklinike Badawi” u Subotici, 22. i 23. aprila 2017. godine, kao zlatni sponzor ispred kompanije Rain je gospođa Željka PetrovićRain Founder Member Club.

Aktivnosti na II Sajmu zdravlja u Subotici

U sklopu “II Sajma zdravlja i alternativne medicine Poliklinike Badawi” bićemo dostupni kako na štandu sa kratkim informacijama i prodajom, tako i na predavanjima u toku oba dana.

Sva predavanja su besplatna, jedino je potrebno da se upišete na listu kod naših partnera na štandu radi koordinacije slobodnih mesta. Da bi omogućili prisustvo velikom broju zainteresiranih ljudi, organizovana su predavanja u različitim vremenskim periodima. Svako predavanje traje sat vremena i biće podeljeno u dva dela.  Svi prisutni, na svim predavanjima, dobiće po jednu probnu kesicu SOUL-a koju mogu odmah isprobati da bi se upoznli sa ukusom. Uključili smo i nagradno izvlačenje većih probnih paketića kroz tombolu. Izvlačenje sretnih dobitnika biće na kraju drugog dela našeg predavanja.

Šta Vas očekuje na predavanjima?

Predstavićemo Vam jedan moćan proizvod  na koji je prislonjena fantastična poslovna prilika. Jedan proizvod čiji nutritivni sastav ima neverovatno pozitivnu moć delovanja na Vaš život i Vaše zdravlje. U toku predavanja, ubeđena sam da će te dobiti odgovore na mnoga pitanja u vezi proizvoda kao što su naprimer: Šta je Soul? Zašto seme? Od čega je sastavljen i napravljen? Ima li sertifikaciju? Kako ga probati? Kako naručiti? Koliko košta?

Ako budete imali još neka pitanja koje nismo dotakli u predavanju, možete na pauzi sa nama o tome razgovarati. Omogućili smo i Vama da podelite jedno praktično iskustvo delovanja našeg SOUL-a u samo dvadesetak minuta, koje može da se vidi na aparatu Darkfield mikroskopije. Dakle, slika žive kapi krvi jednog dobrovoljca pre i posle uzimanja SOUL-a.

U drugom delu saznaćete:  Kako Rain International, njegov proizvod, način nagrađivanja i šta mi kao distributeri,  možemo da učinimo za Vas. Bez obzira ko ste, možemo da pomognemo.  Za sad toliko – jedan veliki drugarski pozdrav –  ”BECOME MORE”  “POSTANI VIŠE”.

Vaša Željka Petrović

Za sve informacije, kao i za poručivanje “Soul-a” na raspolaganju su Vam sledeći kontakti:

Telefon, Viber, WhatsApp:  +43 681 844 544 97 ili +381 62 461802

Skype Name: miladin.petrovic6

Instagram: https://www.instagram.com/zeljkapetrovic1/

Mail: zp.rainfounder@gmail.com

FB: https://www.facebook.com/novaprilika/

Vk: https://vk.com/zeljka

My site: http://www.myrainlife.com/teamwien

Opširnije

Predavanje: “Hrono ishrana dr Ane Gifing” – II Sajam zdravlja #badawi #subotica

II Sajam zdravlja i alternativne medicine Poliklinike Badawi

Poliklinika Badawi organizuje “II Sajam zdravlja i alternativne medicine Poliklinike Badawi”, koji će se održati u dane subota i nedelja, 22.04.2017. godine i 23.04.2017. godine u Hotelu „Galleria“ u Subotici.

Prema terminskom planu Organizatora manifestacija počinje sa radom na dan subota, 22.04.2017.godine u 09:30 časova prijemom gostiju i učesnika, te otvaranjem Sajma u 10:00 časova, a završava sa radom na dan nedelja, 23.04.2017. godine u 18:00 časova – svečanim zatvaranjem Sajma.

Predavanje: “Hrono ishrana dr Ane Gifing”

Predavanje na temu hrono ishrane, koje drži All Star predavač Sajma dr Ana Gifing je u subotu, 22.04.2017. godine, u terminu od 12:00 do 16:00 časova u hotelskoj sali “Rim”.

U vremenu od 17:00 do 18:00 časova predviđen je VIP-ručak u restoranu Hotela „Galleria“, gde će VIP posetioci imati priliku da popričaju sa gospođom dr Anom Gifing i da se međusobno upoznaju.

Teme predavanja:

 • Istorija nutricije
 •  O hrono ishrani dr Gifing
 •  Mala škola fiziologije
 •  Istine i zablude u medicini

Cena i kupovina karata

Opšta karta (22. april 2017. godine, od 12:00 do 16:00): 4000.00 RSD
VIP karta (22. april 2017. godine, od 12:00 do 16:00, VIP ručak sa dr Anom Gifing, restoran Panorama, od 17:00 časova): 7000.00 RSD
Hotel “Galleria”, Sala: Rim, 5 sprat, Matije Korvina 17, 24000 Subotica

KUPITE KARTU ONLINE – PLAĆANJE UPLATNICOM ILI FAKTUROM

Svi zainteresovani posetioci Sajma, koji žele da prisustvuju jedinstvenom i poučnom predavanju dr Ane Gifing na temu hrono ishrane, mogu uraditi ranu rezervaciju karata (opšte karte i VIP karte), pozivanjem telefonskog broja 024 553 774.

O predavaču, dr Ana Gifing, osnivač Centra i programa ishrane

Nakon diplomiranja na Medicinskom Fakultetu u Beogradu, 1984. godine, radila je na Univerzitetskoj Dečijoj Klinici i Institutu za Majku i Dete u Beogradu. Specijalizirala je na Vojno Medicinskoj Akademiji anesteziologiju sa reanimatologijom, a potom nastavila profesionalni rad u Kliničkom Centru Srbije.

2003. godine se opredeljuje za preventivnu medicinu i 2006. godine polaže evropski ispit iz Anti Aging Medicine (anti ejdžing medicine) u Beču, njen mentor je bio profesor dr Alfred Wolf iz Stutgarta, podpredsednik udruženja za menopauzu Nemačke.

Unuka je doktora Branka Manojlovića koji je medicinski fakultet i specijalizaciju iz preventivne medicine završio u Gracu u Austirji, a još pre drugog svetskog rata u Novom Sadu je pokrenuo prvu kliniku preventivne medicine. Dr Branko Manojlović je i jedan od osnivača Crvenog Krsta Vojvodine.

2003. godine, dr Ana Gifing pokreće privatnu preventivnu praksu u Beogradu.

Autor je jedinstvenog programa Hrono Ishrana dr Gifing, koji je postao popularan i van granica Srbije za veoma kratko vreme, tako da trenutno postoji 9 centara u Evropi i Americi koji su licencirani da primenjuju ovaj program (uz jedinstvenu dijagnostiku na američkim i nemačkim dijagnostičkim aparatima i individualnu suplementaciju).
Dr Ana Gifing je autor izuzetno popularnih knjiga Alhemija mladosti, Hrono Kuvar, kao i brojnih stručnih radova u oblasti preventivne medicine.

Profesionalno se kontinuirano usavršava kod najvećih svetskih stručnjaka u oblasti fiziologije, biohemije, endokrinologije i dijetetike (kod veoma poznatih profesora, kao što su Pamela Warthian Smith, Jacob Teitelbaum, Patrick Holford, Alfred Wolf, Markus Metka, T. Walkensteiner i mnogih drugih).

Četiri puta godišnje radi na Klinici za preventivnu medicinu u američkoj državi Wiskonsin, a kao gostujući profesor, veoma često drži predavanja u Evropi i Americi. Od jula 2013. radi kao konsultant i na privatnoj klinici u američkoj državi Oregon.

O programu ishrane dr Ane Gifing

Program ishrane dr Gifing je rezultat višegodišnjeg iskustva u praksi i školovanja u najpoznatijim svetskim zdravstvenim centrima kao i saradnje sa čuvenim stručnjacima iz domena antiejdžing mediine. Prvi je takve vrste registrovan upravo u Srbiji.

Ishrana zasnovana po principima dr Ane Gifing daje brze rezultate i omogućava trajnost postignutih efekata. Jedinstven je po tome što pomaže svakom pojedincu da istovremeno ostvari idealnu težinu i ojača imuni sistem. Bazira se na pravilnom unosu hrane u vreme kada se ona može na najbolji način iskoristiti u cilju stvaranja energije, a ne masnih depoa. Već za 10 do 30 dana programa, povišene vrednosti holesterola, triglicerida i šećera se dovode u normalu.

Program je namenjen svim starosnim kategorijama oba pola, bez obzira na zdravstveno stanje, s ciljem regulisanja telesne mase do njene optimalne vrednosti i normalizovanja biohemijskih parametara organizma. Bez puno muke za kratko vreme možete da naučite principe Hrono ishrane i pravilno kombinovanje različitih namirnica koje možete primeniti i unutar svoje porodice. Program ne podrazumeva brojanje kalorija, merenje namirnica i ograničavanje unosa hrane.

U okviru dijagnostičkog centra koji primenjuje Program ishrane dr Gifing obavljaju se neophodne analize u cilju utvrđivanja postojećeg zdravstvenog stanja. Sastav tela se meri na najsavremenijim In Body aparatima. Primenjuje se indirektna kalorimetrija kako bi se precizno ispitalo koju vrstu hrane organizam svakog pojedinca troši kao “pogonsko gorivo”.

Pre primene programa ishrane dr Gifing izuzetno je važan deo pregleda test intolerancije na hranu. Određuje se metodom merenja biofizičkih impulsa tela koja izuzetno precizno iscrtava mapu zdrave ishrane za svakog čoveka ponaosob. Tim lekara preporučuje određene kombinacije antioksidanasa, minerala i aminokiselina, isključivo prema rezultatima ciljanih dijagnostičkih procedura.

Od osnivanja Centra dr Gifing pa sve do danas poverenje našem stručnom timu ukazalo je više od 90.000 pacijenata.

KUPITE KARTU ONLINE – PLAĆANJE UPLATNICOM ILI FAKTUROM

Hvala na ukazanom poverenju,
Poliklinika Badawi
Opširnije

Poziv za izlagače, II Sajam zdravlja i alternativne medicine

Poziv za izlagače, Sajam zdravlja

Pozivamo Vas da kao samostalni proizvođač, preduzetnik, kompanija, institucija ili kao predavač, učestvujete na “II Sajmu zdravlja i alternativne medicine Poliklinike Badawi“, jer tako zajedno gradimo nove vrednosti prirodnog i zdravog načina života.

Verujemo da je ovaj sajam i njegov godišnji kontinuitet održavanja od interesa i za Vas izlagače, jer na jednom mestu svi dobijaju dodatne vrednosti: građani edukaciju, informacije i mogućnost provere zdravlja kroz razne tretmane, kao i mogućnost kupovine Vaših proizvoda i informisanje o Vašim proizvodima/uslugama i aktivnostima.

Sponzori i izlagači na Sajmu imaju mogućnost da se predstave kroz marketing aktivnosti i da se međusobno okupe, rezmene informacije i povećaju poslovne potencijale, kao i da vrše direktnu prodaju posetiocima sajma.

Predstavljanje Vaših proizvoda / usluga na sajmu

Pošto sajam traje 2 dana i očekujemo veći protok posetilaca, pa kao izlagač/sponzor, imate mogućnost da se poslovno predstavite, da se povezujete i da prodajete Vaše proizvode i/ili usluge, kao i da radite namenske edukacije u poslovnim salama hotela Galleria – da sajam iskoristite na najbolji način koji odgovara Vašim potrebama.

Na raspolaganju su Vam razni sponzorski paketi i paket za standardnog izlagača, pa shodno potrebama odaberite najbolji.

Ostalo

Otvoreni smo za sve Vaše predloge, kako da što bolje organizujemo drugi Sajam zdravlja i alternativne medicine Poliklinike Badawi i spremni smo da uvažimo sve Vaše zahteve i potrebe.

Program na sajmu

Naziv sajma: II Sajam zdravlja i alternativne medicine Poliklinike Badawi
Mesto održavanja sajma: Hotel Galleria, Matije Korvina 17, Subotica, Atrium hotela
Datum i vreme održavanja sajma: subota i nedelja, 22.04.2017. – 23.04.2017., od 10:00 do 18:00 časova

Pored izlagačkog/sajamskog dela, ove godine će oba dana sajma pratiti stručna predavanja i to u subotu All Star predavanje (od 12:00 do 16:00 časova) dr Ane Gifing iz Beograda na temu hrono ishrane (istorija nutricije, hrono ishrana dr Gifing, mala škola fiziologije i istine i zablude u medicini), u pitanju je komercijalno predavanje koje traje 4 časa (standardna ulaznica i VIP ulaznica), dok će u nedelju biti više kraćih predavanja i prezentacija (medicinske i holističke teme, motivacije, poslovna predstavljanja…).

Pored besplatnih pregleda i konsultacija za vreme sajma, koje će izvoditi lekari i terapeuti Poliklinike Badawi, osoblje Poliklinike Badawi će podeliti i 200 duplih vaučera sa 30% popusta za:

– sve usluge holističke ordinacije: akupunktura, Reiki, masaža, energetske vežbe, radiestezija, hipnoterapija, psiholog, Bahovi cvetni lekovi, homeopatija, darkfield mikroskopija, aura healing, life coaching, EFT- tehnika emocionalne slobode, SCIO – kvantna dijagnostika i terapija, Aura Scanner i druge;

– odabrane specijalističke lekarske preglede: pedijatrija, ginekologija ili kardiologija po ličnom izboru;

Hotel Galleria je obezbedio i niz popusta i pogodnosti za učesnike Sajma, a grad Subotica je obezbedio medijsku podršku.

Za vreme oba dana sajma će biti i prateći program, od raznih sportskih programa i demonstracija, do umetničko-kulturnih sadržaja.

Hvala Vam što učestvujete na drugom Sajmu zdravlja i alternativne medicine Poliklinike Badawi.

Kontakt za organizaciju Sajma

Koordinator “Sajma zdravlja i alternativne medicine poliklinike Badawi”:
Nebojša Skenderović, E-Mail: nebojsa.skenderovic@badawi-su.com
Telefon: 064 / 63 – 25 – 230

Kontakt za organizaciju sajma na mađarskom jeziku

Gizela Balažević
E-Mail: poliklinika2@badawi-su.com
Mob: 064 / 25-75-851

Opširnije

Rešavanje strahova prenatalnom regresoterapijom

Da li i vi spadate među one koji se bore sa svojim strahovima? Strahom od nepoznatih situacija, od javnih nastupa, zatvorenih prostora, javnih prevoznih sredstava, socijalnih strahova, egzistencijalnih, anksioznih ili nekih drugih?

Da li osećate da vas vaši strahovi ometaju u vašem svakodnevnom funkcionisanju, da vam ograničavaju slobodu kretanja, delovanja, umanjuju mogućnost da uživate u životu i „dišete punim plućima“?

Kada nastaju strahovi?

Često nastaju veoma rano, ali mogu da nastanu i u bilo kojem periodu života. Nastaju uglavnom kao posledica pretrpljenog šoka, traume ili nekog intenzivnog neprijatnog događaja. Npr. kada neko doživi saobraćajni udes, velika je verovatnoća da će posle toga imati strahove od vožnje. Ili ako se desi da neko bude žrtva fizičkog nasilja ili orobljavanja, takođe će veoma verovatno da bude pod intenzivnim neprijatnim utiskom i da preduzme sve mere opreza, u cilju postizanja osećaja sigurnosti. Takođe su veoma česti i panični strahovi i poremećaji, koji nastaju kao rezultat intenzivne reakcije straha na intenzivnu i neprijatnu fiziološku reakciju- snažno lupanje srca ili osećaj mogućeg gubitka svesti. Tada osobe snažno reaguju emocijom straha, koja kasnije bude samostalan problem i tema na kojoj se posebno terapeutski radi. Reagovanja na ovakve situacije i njihove psihičke posledice će biti rezultat samog događaja, kao i osobina ličnosti. Međutim, što se neka trauma kasnije desi, veća je verovatnoća da će biti psihološki obrađena, racionalizovana i da će vremenom njen utisak da bledi , te da će osoba, koja je preživela, vremenom da se vrati u normalan režim funkcionisanja.

Rani strahovi

Međutim, kao što je svima poznato, što neka trauma ili strah potiču iz ranijeg perioda našeg života, ostavljaju dublje i trajnije tragove i teže ih je menjati. Najteže se menjaju iskustva, traume i proživljeni strahovi iz najranijih perioda našeg života, a to su period najranijeg detinjstva i prenatalni period, dok boravimo tokom devet meseci u majčinom stomaku, kao i sam čin porođaja.

Kako period mamine trudnoće i porođaj utiču na mene?

Iako mi nemamo svesno sećanje na najranije detinjstvo i prenatalni period, apsolutno sva sećanja su uskladištena u našim podsvesnim strukturama. Najranija iskustva se najdublje se urezuju i imaju najveći uticaj na našu ličnost, emocije i funkcionisanje. Stoga su prenatalni period i porođaj od najveće važnosti, kao činioci koji postavljaju temelje naše ličnosti i naših emotivnih obrazaca.

A ovde se često kriju i prvi izvori emocije straha!

Kroz rad sa klijentima, koji imaju probleme sa strahovima, anksiozno-depresivni spektar tegoba ili hronični, dugogodišnji osećaj straha, koji se iznova i iznova vraća u istim ili različitim formama, najčešće se pokazuje da su u prenatalnom periodu ili tokom samog rađanja bili izloženi emociji straha od strane majke, oca ili neke treće važne osobe. Iako je taj strah za roditelje možda bio sastavna emocija svakodnevice, koju nisu opažali kao ekstremno jaku, za dete ti strahovi često ostavljaju duboke tragove na formiranje ličnosti, pošto su to prve emocije koje se utiskuju u nežno biće koje se tek razvija, kako fizički, tako i psihički u majčinom stomaku.

Česti su slučajevi anksioznih problema i raskošno prisutnih emocija straha kod osoba čije su majke imale rizičnu trudnoću, koje su morale da leže i miruju da ne bi pobacile, majke dece koje su bile trudne za vreme bombardovanja ili sličnih životno ili egzistencijalno ugrožavajućih situacija, majke koje su osećale intenzivniji strah od samog porođaja, majke koje „samo“  funkcionišu sa značajnom količinom briga i strahova, nezavisno od spoljašnjih činioca i sl. Primeri su nebrojeni, a zajedničko svima njima je da ostavljaju duboki imprint emocije straha, koji kasnije osobu često prati kroz čitav život u blažim ili intenzivnijim formama.

Zašto baš prenatalna regresija za rešavanje strahova?

Tehnika za rad na strahovima je mnogo, kao i na svim ostalim psihološkim tegobama, ali ono što se kroz praksu pokazuje kao veoma važno, to je da se dosegne do samog izvora straha, koji najčešće bude u veoma ranim iskustvima i na nivou naših podsvesnih i nesvesnih psiholoških struktura. Tek kada se na tom nivou izvori straha osveste i očiste, osoba zaista, duboko unutar sebe, počinje da oseća veći stepen mira i rasterećenja, kao i značajno smanjenje strahova. Jedna od veoma uspešnih i retkih tehnika za čišćenje svih negativnih emocija, obrazaca i iskustva koji potiču iz perioda trudnoće majke je prenatalna regresija. Dođite i uverite se u njenu dubinu i efikasnost.

Čekamo vas u poliklinici Badawi.

Pozovite nas na (024)553-774 ili na (024)567-495, a možete nas kontaktirati i preko online forme.

Za Vas pripremila Jelena Vujačić, master psiholog, porodični psihoterapeut, NLP master, bahov praktičar i regresoterapeut, holistička ordinacija poliklinike “Badawi”.

Opširnije

REIKI – da li je to placebo efekat?

Šta je placebo?

To je lek bez aktivnog lekovitog materijala. Koristi se kod testiranja novih lekova. Bolesnici se podele na grupe: jedni dobijaju ispitivani lek, drugi dobijaju samo „lekove” bez aktivnog lekovitog materijala. Placebo može biti u obliku injekcije ili tablete, zavisno od oblika testiranog novog leka. Sa korišćenjem placebo lekova želi se kod testiranja isključiti da pacijenti reaguju sa poboljšanjem stanja zahvaljujući verovanju u lekovitost novog leka.

Za vreme drugog svetskog rata bolničarka anesteziologa Henrija Bečera (Henry Beecher) u nedostatku analgetika bolesnicima je dala rastvor soli – i bolovi su se smanjili. Bečer je 1955. publikovao svoja opažanja i izazvao je buru.

Mnogi, koji su protivnici alternativnih  medicinskih terapija pozivaju se na ovaj članak i naveliko tvrde da alternativne metode nisu ništa drugo nego “placebo efekti”.

Kad je reč o  Reikiju mnogi samo mahnu rukom,  smatraju da je to takođe jedno od placebo efekata.

Pristalice Reikija su osmislili eksperiment da dokažu da nije u pitanju “placebo efekat”.  Eksperiment  je rađen 2002 godine sa grupom od pedeset osoba koja su patila od depresije i stresa. Bolesnici su bili iz raznih kulturnih sredina i raznih vera.  Jedna trećina bolesnika je  dobila Reiki tretman u direknom dodiru. Druga trećina je bila dobila takođe Reiki tretman, ali ruke terapeute nisu bile naslonjene direktno na bolesnike, nego  su ruke držali iznad bolesnika na nekoliko centimetara. Trećoj grupi su rekli da dobijaju terapiju, terapeute su se ponašali kao da rade tretman, ali nisu radili ništa.

Svi su bili testirani pre eksperimenta, pa šest nedelja posle i ponovili test nakon godinu dana. Kod  onih, koji su stvarno dobili Reiki tretman iskazalo se poboljšanje, ali kod  onih koji su dobili placebo tretman – nije iskazano poboljšanje stanja.

Da li se može Reiki koristiti paralelno sa terapijama alopatske medicine?

 Kod mnogih bolesti Reiki vrlo dobro može upotpuniti terapiju alopatske medicine, ubrzati lečenje. Reiki pomaže i u tome da  negativne nuspojave nekih lekova se smanje, a pozitivno dejstvo leka da se pospeši.

Posle infarkta vrlo je poželjno korišćenje Reikija. Sa predatom energijom se pomaže rad mišića srca, koja su u jednom periodu bila kraće ili duže vreme bez ispravnog krvotoka. Ta energija pomaže da se krvni sudovi, koje opskrbljuju mišiće srca,  osposobe za ispravan rad.

Kod preloma kostiju ubrzat će se zarašćivanje kostiju, smanjuju se otoci, ublažuju se sekundarne (ali vrlo nezgodne) pojave, kao što je na primer svrabež ispod gipsa. Ubrzavaju se i zarašćivanja rana koje su posledice udara ili posledice hirurških zahvata.

Da li i Vi možete postati Reiki praktičar?

Zahvaljujući Mikao Usui-u i njegovim sledbenicima ljudi mogu postati iscelitelji zahvaljujući tome što pomoću  jednog iniciranja otvaraju im se kanali preko kojih mogu usmeriti Reiki energiju radi lečenja sebe ili svojih poznanika. Iniciranje je zapravo harmoniziranje i prilagođenje čovekovih energetskih kanala da mogu isceljiteljsku energiju univerzuma  da svesno prenesu na druge ljude.

Ko je Mikao Usui?
Kakva je razlika između bioenergije i Reiki-a?
Ko može da postane Reiki praktičar?

Na gornja pitanja i na još druga slična pitanja možete dobiti odgovore ! Dođite na jedan razgovor o Reikiju! Da popričamo o iskustvima, o tome gde sve pomaže Reiki, da li treba “verovati” u Reiki ili deluje i bez verovanja!

Dođite 1. marta 2017. godine na Otvoreni univerzitet u Subotici u salu 211 na prvom spratu!

Ako želite samo da vas lečimo tada dođite u Badawi polikliniku  da zajedno sa stručnim timom poliklinike, sa psiholozima  i sa majstorima Reikija krenete na put ozdravljenja!

Pozovite nas na (024)553-774 ili na (024)567-495, a možete nas kontaktirati i preko online forme.

Za Vas pripremio Tamaš Rabakezi, majstor i učitelj reikijia, holistička ordinacija poliklinike “Badawi”.

Opširnije

Ta teška reč „izvini“

Isečak iz knjige dr Katarine Badawi:

“Vaše moći vaš izbor”

Izvini… ne želite se poniziti i izgovoriti je.

Čak i kad su u pitanju vaše voljene osobe. Šta je toliko teško u izgovaranju ove reči? Nesporazumi se dešavaju. Neko kaže nešto što nije trebao i uvredi sagovornika. Ako ste vi taj sagovornik, znate razloge zato i ne bi trebali biti uvređeni. No, ipak nekad osetite da je vašoj duši potrebna ona isceljujuća reč: izvini. Tako bi rado prihvatili izvinjenje samo da ga čujete. Ali, ta osoba koja vas je uvredila, ne oseća potrebu za izvinjenjem.

Sada se obraćam vama koji (posle izgovorenih reči) ne osećate tu potrebu. Da li bi vaše reči bile: „Pa, nisam joj rekao ništa uvredljivo, zašto bih se izvinjavao?“ Ili: „Ja nemam potrebe da se izvinim, kad sam u pravu“, ili pak: „Sve što sam rekao, tako sam i mislio, i nemam nameru da se izvinim“.

Iz prve dve rečenice zaključujemo da niste imali nameru povrediti ikog, ali se to ipak desilo. Vaše reči nisu zvučale toliko oštro vama, ali su one očigledno uticale na vašeg sagovornika. Trećom rečenicom bivate previše grubi. Ako se vaš sagovornik uvredio, a vi ste rekli istinu, pokušajte mu prići drugim putem. Objasnite i obrazložite vaše postupke. Otvorite mu oči ako njie bio svestan vaših reči. Pomozite mu. Čest razlog uvrede je neznanje ili dilema. Komunicirajte. U suprotnom, on može ostati povređen i čekati da mu zalečite ranu tom jednom rečju. Može se naljutiti – iako bi vama to izgledalo besmisleno i bez razloga. Može odreagovati na hiljadu načina.

Šta ćete vi preduzeti? Nastaviti život kao da se ništa nije desilo, razgovarati sa njim ali nikako se izviniti, ili bi se izvinili posle razgovora? Odaberite poslednju mogućnost. Izvinjenjem ćete povratiti ono staro raspoloženje i prijateljstvo.

Tu magičnu reč vam neće odbiti niko, a pogotovo ne onaj kojem je stalo do vas. Njome ne samo da ćete popuniti prazninu stvorenu u jednoj duši, već ćete impresionirati sagovornika i stvoriti čvršću i iskreniju vezu. Kako to?

Impresioniranje: tu reč ne koristi mnogo ljudi. Potrebno je mnogo hrabrosti i discipline za njeno izgovaranje.

Čvršća veza: posle nesporazuma kao da se kanap (što je veza) pokida, a posle izvinjenja se zaveže čvor.

Iskrenija: imaćete objašnjenja vi za vaše i on za njegove postupke. Može se ispostaviti da ste oboje pogrešili. Razgovorom ćete priznati grešku jedno drugima, što takođe zahteva hrabrost a i podršku, a time pokazujete svoju iskrenost. Izvinjenje je tada samo šibica koja će potpaliti veliku vatru, i načiniti da se vaša veza napuni toplinom i svetlošću koja se dalje širi.

Za Vas pripremila dr Katarina Badawi, lekar opšte prakse i akupunkture, iz poliklinike ’’Badawi’’.

Pozovite nas na (024)553-774 ili na (024)567-495, a možete nas kontaktirati i preko online forme.

Opširnije

Raspored predavanja – “Škola zdravlja Poliklinike Badawi”, februar i mart, 2017.

FEBRUAR 2017

Prezentacija Aura Scanner-a (besplatno predavanje)

PREDAVAČ: dr Marija Badawi
DATUM: 03.02.2017.
VREME: 18:00 – 20:00 časova
SALA: 213

Komplimenti i bonton u cilju zdrave komunikacije (besplatno predavanje)

PREDAVAČ: Nebojša Skenderović
DATUM: 08.02.2017.
VREME: 18:00 – 20:00 časova
SALA: 211

Planiranje i motivacija, kako donositi efikasne odluke (besplatno predavanje)

PREDAVAČ: Nebojša Skenderović
DATUM: 17.02.2017.
VREME: 18:00 – 20:00 časova
SALA: 213

Integritatis, telo, emocije, odnosi i živa priroda, kako se vratiti u ravnotežu (besplatno predavanje)

PREDAVAČ: Igor Pavluković
DATUM: 22.02.2017.
VREME: 18:00 – 20:00 časova
SALA: 211

Sve je izlečivo (besplatno predavanje)

PREDAVAČ: dr Katarina Badawi
DATUM: 28.02.2017.
VREME: 17:00 – 18:30 časova
SALA: 213

MART 2017

Duhovno-energetska medicina – reiki i radiestezija (besplatno predavanje)

PREDAVAČ: Tamaš Rabakezi, Dragan Maličević
DATUM: 01.03.2017.
VREME: 17:00 – 19:00 časova
SALA: 211

Koristi psihodijagnostike, predavanje i radionica (besplatno predavanje sa besplatnom radionicom)

PREDAVAČ: Vesna Bojanić
DATUM: 07.03.2017.
VREME: 18:00 – 20:00 časova
SALA: 211

 

Škola homeopatske prve pomoći, I modul (komercijalno predavanje)

PREDAVAČ: dr Ferenc Sečedi
DATUM: 14.03.2017.
VREME: 16:30 – 20:00 časova
SALA: 211

Kako komunicirati sa detetom, a ne izgubiti živce (Roditelji i deca – korak ka dobroj komunikaciji) (besplatno predavanje)

PREDAVAČ: Marina Balažev
DATUM: 15.03.2017.
VREME: 17:00 – 20:00 časova
SALA: 211

Škola homeopatske prve pomoći, II modul (komercijalno predavanje)

PREDAVAČ: dr Ferenc Sečedi
DATUM: 21.03.2017.
VREME: 16:30 – 20:00 časova
SALA: 211

Postavka i ostvarenje ciljeva (komercijalno predavanje i radionica)

PREDAVAČ: Jelena Vujačić
DATUM: 22.03.2017.
VREME: 17:00 – 20:00 časova
SALA: 211

Holistic lifecoach uz energetske vežbe, partnerski odnosi (komercijalno predavanje i radionica)

PREDAVAČ: Jasna Evetović
DATUM: 29.03.2017.
VREME: 18:00 – 20:00 časova
SALA: 211

Vaše moći Vaš izbor (besplatno predavanje)

PREDAVAČ: dr Katarina Badawi
DATUM: 30.03.2017.
VREME: 18:00 – 19:30 časova
SALA: 213

Poliklinika Badawi zadržava pravo izmene tema, datuma i termina.

Prijava je moguća i na telefonski broj Poliklinike Badawi: (0)24 / 553-774.

Hvala na ukazanom poverenju.
Poliklinika Badawi.

Opširnije