Dobrodošli na sajt poliklinike Badawi

Radno vreme : Radnim danima 07-19h, subotom 07-13h
  Kontakt : +381 (0)24 553-774 |

Radiotalasna hirurgija – ELLMAN

Radiotalasna hirurgija – ELLMAN

Radiotalasna hirurgija se primenjuje u dermatologiji, ginekologiji, kod plastične i rekonstruktivne hirurgije, vaskularne i proktološke prakse, ORL, urologiji i drugde. Njena upotreba u maloj hirurgiji se rapidno povećava i sada ona dostiže superiornije rezultate od bilo koje druge hirurške tehnike.

Šta je radiohirurgija?

Radiohirurgija je procedura u kojoj se tkivo uklanja ili se uništava upotrebom električne energije. Ova energija se pretvara u toplotu kao rezultat otpora tkiva, ali drugačije u odnosu na elektrokautere, toplota se ovde generiše u samom tkivu, dok elektroda ostaje hladna. U suštini to je hirurški postupak, ali pruža pacjentu  komfor jer je kratkotrajan, bezbolan i beskrvan.

Radiohirurgija znači mogućnost tankog sečenja i koagulacije vrhom igle. Predstavlja unapređenu radotalasnu tehnologiju koja obezbeđuje dobru hiruršku kontrolu, visoku preciznost i bezbednost za pacijenta. Visoka frekvencija od 4 MHz minimalizuje rasipanje toplote, a samim tim i celularnu alteraciju odnosno traumatizaciju okolnog tkiva. Beneficije ovog zahvata jesu smanjeni postoperativni diskomfor, poboljšano zarastanje rane, minimalno stvaranje ožiljnog tkiva sto predstavlja prioritet u dermatohirurgiji.

Podrazumeva uklanjanje promena na koži i sluzokož, kao što su:  kondilomi,  bradavice, neki mladeži i razni drugi izraštaji! Posebno treba naglasiti mogućnost da se skinutu materijal može posalti na patohistološku analizu – ako lekar proceni da je to potrebno.

Za ovu intervenciju nije potrebna nikakva posebna priprema , nakon intervencije pacjent će doći na kontrolu jednom do dva puta i to je sve.

Zakažite pregled ili nas kontaktirajte za više informacija. Telefonsko zakazivanje: +381 (0)24 / 553-774