Dobrodošli na sajt poliklinike Badawi

Radno vreme : Radnim danima 07-19h, subotom 07-13h
  Kontakt : +381 (0)24 553-774 |

Dermatologija

Nekoliko reči o koži

Dermatologija se bavi kožom. Koža je naš najveći organ i ona čini barijeru izmedju spoljašnjeg sveta i unutrašnjosti organizma kako na fizičkom tako i na psihičkom nivou.

Osim uloge razgraničavanja i zaštite, koža ima i druge uloge kao: koža je organ čula i kontakata, organ izražavanja i predstavljanja, ima učešća u regulisanju temperature, izlučivanje znoja , koža je i seksualni organ.

Iz ovoga proizilazi

Da ćete često od dermatologa dobiti uput koji vam može na prvi pogled izgledati u najmanju ruku čudno. Npr: imate neke kožne promene, a dobijete od dermatologa uput za gastroenterologa i laboratorijsku obradu. Treba imati u vidu činjenicu : da nije sve što se na koži vidi – kožna bolest.

Kako se leče problemi na koži?

Ako se nakon dijagnostike ustanovi da je problem na koži, pretežno kožna bolest, onda će vam dermatolog odrediti lečenje tipa kreme, masti, možda ćete dobiti tablete, sirupe ili injekcije . U narednom periodu dermatolog će pratiti uspeh lečenja kroz kontrolne preglede.

Dermatolog  može primeniti lokalnu terapiju Ellman radiotalasna hirurgija, može skinuti problematični  deo  kože i  poslati na patohistološki pregled.

Dermatolog može dati upute za:  laboratorijsku obradu, može dati uput  za alergotestiranje, kao i preporuke za lečenje kod: gastroenterologa, hirurga ili preporučiti neke od terapija  iz holističke ordinacije, kao preporuka za akupunkturu, za  psihologa, za homeopatu, za specijalistu za Bahove cvetne kapi.

Zanimljivost za kraj

Ako volite sazanti nešto novo i zanimljivo, na ovu temu predlažem da pročitate: ”Bolest kao put “, Torvald Detlefsen i Ridiger Dalke.

Zakažite pregled ili nas kontaktirajte za više informacija. Telefonsko zakazivanje: +381 (0)24 / 553-774