Dobrodošli na sajt poliklinike Badawi

Radno vreme : Radnim danima 07-19h, subotom 07-13h
  Kontakt : +381 (0)24 553-774 |

Ginekologija

Kome je namenjena?

Ginekološko-akušerski program poliklinike Badawi stoji na usluzi svim ženama, bilo da je reč o trudnoći zdravoj, patološkoj ili rizičnoj, zdravim ženama ili pak ženama sa zdravstvenim problemima.

U našem ginekološkom timu su vrhunski stručnjaci, doktori i profesori, koji preglede obavljaju sa nasavremenijim aparatima. U prijatnom okruženju uz razgovor posvećuju vam punu pažnju, možete dobiti odgovore na sva Vaša pitanja.

Pa ja sam davno rodila svoju decu, šta ću ja kod ginekologa?

Redovne kontrole i nakon završenog perioda radjanja su potrebne – kao vid brige o sopstvenom zdravlju. Preporučuje se da već u preklimaksu pedantno dolazite kod ginekologa dva puta godišnje. Time smanjujete rizik od neprijatnih ili šokantnih iznenadjenja i stvarate uslove da na vreme otkrijete bolest i na vreme započnete uspešno lečenje.

Kakve preglede mogu obaviti  kod ginekologa?

  • kompletan specijalistički pregled sa ultrazvučnim pregledima, kolposkopijom, VS (vaginalni sekret)  i Papanikolau
  • kontracepcija – uz pregled dobićete objašnjenja i preporuke, ako je spirala (IUD) u pitanju, možete postaviti novu i skinuti staru.
  • bračni sterilitet – dolazi se u paru, donesite sve ranije nalaze sobom nakon pregleda možete očekivati preporuke koje preglede još trebate obaviti, ili ako već sve nalaze imate očekujte preporuku za lečenje.
  • ako imate odredjene promene na koži i sluzokoži može vam ginekolog predložiti i uradit intervenciju sa  “Ellman”aparatom, to je beskrvna i bezbolna hirurška intervencija.

Od ginekologa možete dobiti preporuke za lečenje i primenu terapijskih procedura iz holističke ordinacije Badawi.

Ultrazvučni pregledi u trudnoći

Nedavno je počeo sa radom novi ultrazvučni aparat sa 4D fetorealistik opcijom snimanja i većom preciznosću. Jedini u Vojvodini sa ovim opcijama, omogućuje da se u prostoru predstave određene fetalne anomalije, koje do sada nije bilo moguće uočiti. Novi kvalitet slike omogućuje prikaz površinskih struktura, mozga, srca, kičme i drugih delova , još nerođene bebe.

Ekspertni  4D ultrazvučni pregled  trudnoće, genetsko ispitivanje, skrining na hromozomopatije, izvodi Prof. dr Stojić S. koji to radi dugi niz godina na veliko zadovoljstvo trudnica i članova porodice.

Koliko često treba raditi ultrazvučne preglede?

U zdravoj turdnoći preporučuje se uraditi ekspertni ultrazvučni pregled  prvi put u peroidu: 20- 24 nedelje starosti trudnoće, a potom jos jednom nakon 6-8-nedelja.

Uz ovaj pregled trudnica dobije poklon koji se sastoji iz:  CD prvog Vaše bebe, albuma “Radujmo se zajedno” i “Saveti vašeg pedijatra“.

O, i  ja bih da vidim svoju buduću sestricu

Naravno, ako imate starije dete koje bi volelo da vidi svoju buduću sestricu ili brata, dovedite i njega  i neka podeli radost i uzbudjenje sa vama.

Budućnost medicine u ginekologiji

Sasvim sigurno je u preventivi. To podrazumeva svest  svake žene posebno da je očuvanje  zdravlja njena briga i da to može jednostavno i uspešno  sprovesti kroz aktivnosti polilinike Badawi. Na preventivne ginekološke preglede možete doći u grupi (onda dobijate neke popuste) ili pojedinačno, takođe svoj ginekološki preventivni pregled možete proširiti, prema vašoj želji ili prema našoj preporuci.

Koja reč o “ alernativi “

U ginekologiji i akušerstvu se mnogo može pomoći akupunkturom,  homeopatijom, bahovim cvetnim kapima i još nekim terapijskim mogućnostima iz  holističke ordinacjie Badawi.

Zakažite pregled ili nas kontaktirajte za više informacija. Telefonsko zakazivanje: +381 (0)24 / 553-774