Dobrodošli na sajt poliklinike Badawi

Radno vreme : Radnim danima 07-19h, subotom 07-13h
  Kontakt : +381 (0)24 553-774 |

Ginekologija

Kome je namenjena?

Ginekološko-akušerski program poliklinike Badawi stoji na usluzi svim ženama, bilo da je reč o trudnoći zdravoj, patološkoj ili rizičnoj, zdravim ženama ili pak ženama sa zdravstvenim problemima.

U našem ginekološkom timu su vrhunski stručnjaci, doktori i profesori, koji preglede obavljaju sa nasavremenijim aparatima. U prijatnom okruženju uz razgovor posvećuju vam punu pažnju, možete dobiti odgovore na sva Vaša pitanja.

Pa ja sam davno rodila svoju decu, šta ću ja kod ginekologa?

Redovne kontrole i nakon završenog perioda radjanja su potrebne – kao vid brige o sopstvenom zdravlju. Preporučuje se da već u preklimaksu pedantno dolazite kod ginekologa dva puta godišnje. Time smanjujete rizik od neprijatnih ili šokantnih iznenadjenja i stvarate uslove da na vreme otkrijete bolest i na vreme započnete uspešno lečenje.

Kakve preglede mogu obaviti  kod ginekologa?

  • kompletan specijalistički pregled sa ultrazvučnim pregledima, kolposkopijom, VS (vaginalni sekret)  i Papanikolau
  • kontracepcija – uz pregled dobićete objašnjenja i preporuke, ako je spirala (IUD) u pitanju, možete postaviti novu i skinuti staru.
  • bračni sterilitet – dolazi se u paru, donesite sve ranije nalaze sobom nakon pregleda možete očekivati preporuke koje preglede još trebate obaviti, ili ako već sve nalaze imate očekujte preporuku za lečenje.
  • ako imate odredjene promene na koži i sluzokoži može vam ginekolog predložiti i uradit intervenciju sa  “Ellman”aparatom, to je beskrvna i bezbolna hirurška intervencija.

Od ginekologa možete dobiti preporuke za lečenje i primenu terapijskih procedura iz holističke ordinacije Badawi.

Ultrazvučni pregledi u trudnoći

Nedavno je počeo sa radom novi ultrazvučni aparat sa 4D fetorealistik opcijom snimanja i većom preciznosću. Jedini u Vojvodini sa ovim opcijama, omogućuje da se u prostoru predstave određene fetalne anomalije, koje do sada nije bilo moguće uočiti. Novi kvalitet slike omogućuje prikaz površinskih struktura, mozga, srca, kičme i drugih delova , još nerođene bebe.

Ekspertni  4D ultrazvučni pregled  trudnoće, genetsko ispitivanje, skrining na hromozomopatije, izvodi Prof. dr Stojić S. koji to radi dugi niz godina na veliko zadovoljstvo trudnica i članova porodice.

Koliko često treba raditi ultrazvučne preglede?

U zdravoj turdnoći preporučuje se uraditi ekspertni ultrazvučni pregled  prvi put u peroidu: 20- 24 nedelje starosti trudnoće, a potom jos jednom nakon 6-8-nedelja.

Uz ovaj pregled trudnica dobije poklon koji se sastoji iz:  CD prvog Vaše bebe, albuma “Radujmo se zajedno” i “Saveti vašeg pedijatra“.

Ja hoću video snimak moje bebe!

Savetujem dragim,  mladim roditeljima, da tu želju odmah  jasno  kažete čim udjete  kod prof. Stojića. Prof. dr Stojić je vrhunski stručnjak i on  koncentriše svoju pažnju na stručni deo pregleda što je odlično, no ponekad neće stići da vam kaže “da se beba nije dobro namestila“ da bi snimio nešto zanimljivo za vas, roditelje.

Zato vi pitajte i tražite odgovor još dok ste u ordinaciji, nemojte ništa podrazumevati, a osoblje poliklinike Badawi učiniće sve da komunikacija teče glatko na obostrano zadovoljstvo.

O, i  ja bih da vidim svoju buduću sestricu

Naravno, ako imate starije dete koje bi volelo da vidi svoju buduću sestricu ili brata, dovedite i njega  i neka podeli radost i uzbudjenje sa vama.

Budućnost medicine u ginekologiji

Sasvim sigurno je u preventivi. To podrazumeva svest  svake žene posebno da je očuvanje  zdravlja njena briga i da to može jednostavno i uspešno  sprovesti kroz aktivnosti polilinike Badawi. Na preventivne ginekološke preglede možete doći u grupi (onda dobijate neke popuste) ili pojedinačno, takođe svoj ginekološki preventivni pregled možete proširiti, prema vašoj želji ili prema našoj preporuci.

Koja reč o “ alernativi “

U ginekologiji i akušerstvu se mnogo može pomoći akupunkturom,  homeopatijom, bahovim cvetnim kapima i još nekim terapijskim mogućnostima iz  holističke ordinacjie Badawi.

Zakažite pregled ili nas kontaktirajte za više informacija. Telefonsko zakazivanje: +381 (0)24 / 553-774