Dobrodošli na sajt poliklinike Badawi

Radno vreme : Radnim danima 07-19h, subotom 07-13h
  Kontakt : +381 (0)24 553-774 |

Urologija

Čime se bavi lekar specijalista urolog?

Bavi se kliničkim pregledima, ultrazvučnim pregledima, konsultacijama, preporukama za dodatne preglede – ako je potrebno: uroflowmetria, laboratorijska obrada, rentgen i MR (magnetna rezonanca) i druge pretrage.

Naravno sve ovo urolog  radi da bi potvrdio ili isključio neko oboljenje, a ako se pak i otkrije neka bolest urolog predlaže plan lečenja.

Prema potrebi i u dogovoru sa pacjentom, lekar specijalista može uraditi  i pojedine intervencije, kao što su: instilacija, kateterizacija ,intervencije sa radiotalasnim hirurškim aparatom  “ Ellman “. Takođe može uzeti briseve za laboratorijsku analizu.

Zašto biste vi došli kod urologa?

Za posetu urologu ne morate biti bolesni. Naprotiv, najbolje je doći na  preventivne preglede dok ste još zdravi.

Za osobe muškog pola mladje od 50 god. bez tegoba i bez hroničnih uroloških bolesti, dovoljno je doći jednom godišnje kod urologa.

Za osobe muškog pola posle 50 god. posebno se preporučuje kontrola prostate: ultrazvučnim pregledom i  putem laboratorijskog pregleda, naročito PSA.

Ako već imate neko akutno ili hronično oboljenje ili urološke tegobe, bez obzira na godine i pol onda se svakako trebate javiti urologu.

Koje tegobe i smetnje vas upućuju na urologa?

Krv u mokraći, peckanje kod mokrenja , učestalo mokrenje, bol kod mokrenja, sevajući bolovi ili grčevi u slabinama levo ili desno sa širejem naniže ili bez.

Problemi sa potencijom, erektilne disfunkcije, neplodnost, polne bolesti, kondilomi, sumnje na kamen u bubregu ili mokraćnoj bešici.

Šta je uroflow-metrija

To je dijagnostički postupak za pacjenta krajnje jednostavan, bezbolan i neagresivan, služi za procenu funkcije mokraćne bešike, sfinktera i prostate. Osim urologa ovu pretragu mogu tražiti i neurolozi, ginekolozi i pedijatri.

Priprema za ultrazvučni pregled kod urologa

Pre ultrazvučnog pregleda potrebna je odredjena priprema: sat vremena pre dolaska kod specijaliste treba popiti litru vode ili čaja i ne mokrit dok se ne uradi pregled.

Ima li još nešto?

Da , urolog može da vam da preporuke za lečenje i primenu terapijskih procedura iz holističke ordinacije Badawi.

Zakažite pregled ili nas kontaktirajte za više informacija. Telefonsko zakazivanje: +381 (0)24 / 553-774