Dobrodošli na sajt poliklinike Badawi

Radno vreme : Radnim danima 07-19h, subotom 07-13h
  Kontakt : +381 (0)24 553-774 |

Može li bolje ili je već sve u redu?

Može li bolje ili je već sve u redu?

Kako telo razgovara sa Vama kroz čakre?

Mnogi će reći: „Uvek može bolje“. Slažem se, ali potreba za bolje (kao i akcija te potrebe) treba da prati količinu energije koju osećate sa lakoćom, što znači da istovremeno osećate i udobnost u telu. Sve što je preko osećaja udobnosti šalje Vam važnu poruku.Verujem da ste mnogo puta čuli glas iz suptilnog dela sebe (svoga tela) kako govori: „Zastani, sačekaj, odmori se malo, ne mogu više, … “. Međutim svesni um priča svoju priču i govori: „Hajde požuri, nemaš vremena za odmor, šta će ti reći …, moraš uraditi još sto poslova do večeri, do sutra …, nemaš vremena“.

Rastrzanost između umai tela (cepanje ličnosti)

I tako čovek rastrzan između uma i tela sebi zadaje zadatke koje može da reši, ali i koje ne može da reši, zatim uzima da rešava kompleksne zadatke od drugih osoba (često bliskih), jer … „on će sve to ipak najbolje rešiti“.  Ide preko svojih granica mogućnosti i potpuno ispada iz svog ritma. Nesvestan koliko na taj način iscrpljuje svoju, tako dragocenu energiju – preko svih granica svoga bića (najviše energiju iz stomaka, treća čakra).

Krajnji rezultati svega prethodno opisanog su, poredani hronološki:

  • neželjene okolnosti koje se događaju, a na jednu neprijatnost dođe bar još pet, šest,
  • zatim dolaze česte prehlade, alergije, hronična iscrpljenost, što su prvi znaci iscrpljene vitalne energije tela,
  • zatim dolaze neželjene povrede i bolesti, i
  • nakon toga „padanje“u krevet i lečenje.

Svako prelaženje svojih granica mogućnosti govori primarno o disbalansu prve, druge, treće i četvrte čakre. A peta čakra izgovara, kada telo počne da vrišti –  da biste čuli šta Vam poručuju prva, druga, treća i četvrta čakra. Ono što kroz petu čakru izgovaramo, kroz šestu čakru vidimo u spoljnjem svetu (kao posledica uverenja). A ono što vidimo u spoljnjem svetu, kroz sedmu čakru doživljavamo kao odmor ili umor.

Osećanje hroničnog umora

Kada čovek legne u krevet zbog potpune iscrpljenosti, često kao posledicu hroničnog umora (blokiranog kruga prva i sedme čakre), telo počne da govori kroz petu čakru: „Dok sam te upozoravao, govorio da zastaneš nisi me slušao, jer kažeš da moraš ovo i ono. Sada više ništa ne moraš osim da se odmaraš i lečiš. Sve dok ne nadoknadiš energiju koju si iscrpio preko svojih granica. A oporavak će trajati dok ne vratiš svu energiju koju si bahatio. Vremenski mnogo duže nego što ti je bilo potrebno da je istrošiš“.

Svoje granice treba pomerati

Naravno da svoje granice treba pomerati ka napred neprestano (i tada uvek može bolje), ali postepeno, u skladu sa sobom i svojom energijom. Za to nam je potreban unutrašnji mir, a tako može samo kada su u balansu primarno prva, druga, treća i četvrta čakra.

Ponekad ljudi misle da, što je čovek više u pokretu i ne može da miruje ni tren na jednom mestu, i potrebno mu je da stalno nešto radi, bar da cupka nogama kad je na jednom mestu, on ima puno energije. Međutim, čini mi se da to i nije baš tako. Pre bih rekla da taj čovek trči za svojom energijom, koju oseća da je izgubio, a potrebna mu je. I umesto da zastane. Da se umiri, oslušne šta mu telo govori, on „srlja“, često ne zna ni gde ni zašto. Rezutat tog „srljanja“ su ponekad veoma neprijatne, pa i rizične životne situacije. Posmatrajući svet oko sebe, često vidim potvrdu prethodno navedenog. Granice se tada pomeraju unazad.

Peta čakra nam sve to lepo govori: „Što si umorniji imaš veću potrebu da više i glasnije pričaš, da žuriš. Kada ta priča krene u smeru koji nema nikakvog smisla ni poruku, a priči nema kraja, znak je da se trebaš okrenuti sebi i početi tragati za odgovorima u sebi“.

Moj predlog je da slušajte šta Vam poručuje telo:

  1. onog momenta kada počnete osećati grč u stomaku (treća čakra) i kada osećate da su Vam noge sve teže i teže (prva čakra) i kada osetite teskobu u predelu srca i kada počnete teško i plitko disati (četvrta čakra) i kada ste neprestano nezadovoljni i kada stalno kritikujete (druga čakra) – treba da zastanete, a zatim i da stanete.
  2. U pomoć Vam tada dolazi druga čakra, udružena sa petom, i govori: „raduj se, budi zahvalan za sve što već imaš, što dobijaš i što jesi“.

 Energetske vežbe i Holistic Life Coaching Vam mogu pomoći.

Energetske vežbe Vam mogu pomoći da vratite svoju energiju i da počnete slušati sebe i svoj život. I tada ćete spoznati da je sve u redu.

Ali želim dodati da put do toga „sve je u redu“ nije uvek lako.

Da bi Vam bilo što lakše, Holistic Life Coaching i energetske vežbe Vam mogu pomoći.

Samo u skladu sa Vama uvek možete bolje.

Za početak, predlažem Vam da radite nekoliko dana energetske vežbe, koje možete videti na sajtu Poliklinike Badawi.

Energetske vežbe su korisne za lični rast i razvoj, za balansiranje emocija koje Vas „guše“ i sputavaju, ruše volju koja je izuzetno važna za svaki oporavak. Pri tome Holistic Life Coaching Vam pomaže da se oslobodite mentalnih „nečistoća“ i da brže i lakše dođete do svog cilja, a coach je tu da Vam bude „vetar u leđa“.

 Holistic Life Coaching je proces vrhunske komunikacije sa uspešnom akcijom. U coachingu se, kroz razgovor, stvara odnos od poverenja. U tom razgovoru i klijent i coach slušaju klijenta; na način da coach klijenta svojim znanjem, pitanjima i podrškom, vodi do cilja. U tom procesu coach uključuje tehnike (akcije) koje će klijentu pomoći da što brže i efikasnije dođe do cilja.

U energetskim vežbama, kojima se balansiraju emocije, postoji velik broj vežbi koje telu izuzetno prijaju i tehnika koje će pomoći da otklonite blokade, da se usmerite ka sebi i postignete svoj cilj, dovodeći sebe u mirno, stabilno stanje. I da postanete najbolji deo sebe, bliski sebi.

Nazovite nas na telefon (024)553-774 ili (024)567-496 i zakažite svoj termin. Možete nas kontaktirati i preko online forme.

Za Vas pripremila Jasna Evetović, Holistic Life Coach i terapeut za energetske vežbe, holistička ordinacija Poliklinike Badawi.