Dobrodošli na sajt poliklinike Badawi

Radno vreme : Radnim danima 07-19h, subotom 07-13h
  Kontakt : +381 (0)24 553-774 |

Nagradna igra – konjski balzam

Konjski balzam

U apotekama je već dugi niz godina zastupljen preparat pod nazivom konjski balzam, koji se primenjuje za ublažavanje bolova u mišićima, kostima i zglobovima. Reč je o prirodnom proizvodu izrađenom po originalnoj nemačkoj recepturi, staroj više od 100 godina. U zavisnosti od sastava i namene, na tržištu su prisutne dve vrste ovog balzama: crveni i zeleni, u pakovanjima od 100 ml, 250 ml i 500 ml.
Zeleni konjski balzam odlikuje se efektom hlađenja, a sadrži ekstrakte divljeg kestena, ruzmarina i arnike, ulje mente i kamfor. Pogodan je za opuštajuće masaže i relaksaciju, naročito u letnjim danima. Zahvaljujući dejstvu lekovitog bilja, daje odlične rezultate kod različitih sportskih povreda, grčeva u nogama, upaljenih vena, otoka i modrica.
Za razliku od njega, crveni konjski balzam izaziva efekat zagrevanja, te se koristi kod bolova u zglobovima i mišićima jačeg intenziteta, a pokazao se efikasnim i kod hroničnih reumatskih bolova. U njegov sastav ulazi veći broj biljnih ekstrakata dobijenih od lišća vinove loze, divljeg kestena, kamilice, hajdučke trave, matičnjaka, hmelja, valerijane i komorača. Pošto pospešuje cirkulaciju, preporučuje se osobama sa sindromom hladnih stopala i ruku, kao i za zagrevanje mišića prilikom pripreme za sportske aktivnosti.
Obe vrste balzama doprinose i boljem izgledu kože, neguju je i revitalizuju, a savetuje se njihovo blago utrljavanje na željeno mesto u tankom sloju, dva do tri puta dnevno.

Nagradna igra

Ukoliko ste zainteresovani da isprobate ovaj preparat ili ga već primenjujete, pozivamo Vas da prilikom sledeće kupovine konjskog balzama učestvujete i u nagradnoj igri “Uvek pomaže kad se namaže”, koja se održava u periodu od 15.06. do 14.07.2018. godine. Pravo na učešće ostvarujete kupovinom bilo koja dva konjska balzama, a srećnim dobitnicima će biti uručene vredne nagrade. Više informacija možete potražiti na sajtu www.krauterhof.rs/nagradna-igra, odnosno u “Galen Plus” apotekama.
ZU apoteka “Galen Plus”
Jelene Čović 28, Subotica,  tel. 066/ 8017500
Prvomajska 10, Subotica, tel. 024/ 559902
Vladimira Nazora 9, Subotica, tel.024/ 525264
Velki put 203, Orom, tel. 024/ 223440