Dobrodošli na sajt poliklinike Badawi

Radno vreme : Radnim danima 07-19h, subotom 07-13h
  Kontakt : +381 (0)24 553-774 |

Začarani krug misli – disbalans treće i pete čakre

Začarani krug misli

Kada imate konflikt sa drugim ljudima  ili nekim okolnostima, u umu kreće bujica misli. Nesvesno tražite rešenje, kako da situaciju rešite, kako da se zaštitite. Ukopavate se i ne možemo da se pomerite s mesta. Koncentracija misli je u datom problemu. Naravno, posmatrano sa energetskog nivoa, dok na fizičkom nivou u isto vreme obavljate svakodnevne poslove, ali postajete sve umorniji, počinje usporeni hod, klecanje kolena, padaju ramena, javlja se grč u stomaku i sl. To je situacija koja uzima velike količine dragocene energije. Jer je velika koncentracija i fokus u petoj čakri (predeo grla).

Čakre imaju svoje mesto

Telo prirodno ima potrebu da šalje energiju baš u petu čakru. Jer tu izviru misli, mesto gde se traži rešenje za datu situaciju. Na energetskom nivou osećate da mogu biti ugrožene osnovne životne potrebe i aktivira se prva čakra (dno kičme) i uzima velike količine energije da bi zaštitila telo, jer imate strah (disbalans prve čakre). Prva čakra  nas opskrbljuje energijom iz Zemlje. Ona zna da mora poslati energiju u gornje delove, kako bi se našlo rešenje. I što više energije struji ka gore, sve više se spremate za verbalni napad. Možda i ne, jer imate strah ili vas je sramota i gutate reči, suši vam se grlo, ali se ne usuđujete da kažete bilo šta. Da li ćete verbalno napasti ili gutati reči i povlačiti se, zavisi od stabilnosti treće čakre (predeo stomaka). Ona je vaša vatra varenja, unutrašnje Sunce koje uvek treba da sija. A da li je baš tako? Ukoliko je slabo samopouzdanje reči ostaju kao kost u grlu i imate potrebu da se povlačite. Unutrašnje Sunce počinje da se gasi. A sa izrazito naglašenim samopouzdanjem uz koji ide i nemir u telu, naročito ako od važnih ljudi imate podršku, možete postati veoma rečiti. Tada konfliktnu situaciju još rasplamsavate bujicom reči zbog potrebe da se odbranite napadom, a komplikovana situacija postaje još teža. Unutražnje Sunce počinje da prži predeo stomaka. Zbog toga i fizički možete osećati prženje u stomaku ili grlu.

Zakačeni za gen

I tu ulazite u začarani krug. Situacija će se vremenom smiriti. Ali doći će neka slična i dolaziće slične, sve dok trajno ne izađete iz tog začaranog kruga. Jer se stalno kačite na gen koji nije uspeo da reši takvu situaciju i sada je prepoznaje i pokušava da je reši preko vas.

Holistic life coaching i energetske vežbe vam mogu pomoći da trajno rešite svoje sukobe. Da pre svega unesete mir u sebe, a mir se postiže balansiranjem čakri. Pre svega treće čakre. To je mesto iz kojeg treba da osećate lakoću i da sijate. Mesto iz kojeg sija ceo vaš život, iz kojeg rešavate sve konflikte.

Ne zaboravite da samo Vi upravljate svojim životom, a to se ne podrazumeva, to se uči.

Holistic Life Coaching i energetske vežbe će Vam pomoći da nađete najbolji način kako da upravljate svojim životom.

 

Pozovite nas na (024)553-774 ili na (024)567-495, a možete nas kontaktirati i preko online forme.

Za Vas s ljubavlju pripremila Jasna Evetović, Holistic Life Coach, holistička ordinacija poliklinike “Badawi”.

Leave a Reply