Dobrodošli na sajt poliklinike Badawi

Radno vreme : Radnim danima 07-19h, subotom 07-13h
  Kontakt : +381 (0)24 553-774 |

Zašto mi se to dešava?

Zašto mi se to dešava?

Prva – druga – treća – četvrta čakra

Naslovnu, upitnu, rečenicu možete često čuti. Nekada od drugih, ali nekada i od sebe. Ko je kriv što nam je nešto što ne želimo? Da li je uopšte neko kriv? Naravno da nije, nesvesno koračajući kroz život u sećanjima predaka. Ali ako napravimo mali korak napred, krenemo u lični razvoj, s namerom da budemo bolji sebi (jer ćemo tada biti bolji i drugima, sve ostalo je iluzija), počinjemo dobijati odgovore na postavljeno pitanje.

Kada koračamo putem ličnog razvoja, svaka misao nam postaje sve jasnija i takvo pitanje ćemo sve manje postavljati. A time je i mesta za krivicu sve manje. Postajemo svesniji da niko nije kriv, da uvek uradimo kako u datom trenutku mislimo i osećamo da je najbolje. Svi aerodromi naše duše se za krivicu tada zatvaraju, baš kao i za sve neželjene emocije. Naravno, otvaraju se aerodromi za sve emocije koje želimo, koje nam prijaju (a ljubav na početku i na kraju). Put nije jednostavan i lak, ali postoji.

Koji su mogući odgovori, na postavljeno pitanje: „Zašto mi se to dešava?“

  • Velikim delom jeste rezultat sećanja predaka: „Ako su i oni tako živeli, valjda je to normalno, valjda tako treba“,
  • Nismo naučeni, kao ni naši preci, da obratimo pažnju šta mislimo, na šta usmeravamo svoje misli. A mislima automatski uključujemo dugme zvano „emocije“. Čini mi se da olako uključujemo to dugme. Ne obraćamo pažnju na misli koje nam struje ili bar ne dovoljno, da bismo počeli razmišljati šta sa tim mislima raditi, kako i gde ih usmeriti. Ako već moraju da struje, ne moraju tom brzinom i u pravcu kojim se uključuju emocije koje ne želimo.

Sumnja u snagu misli

Često se sumnja u snagu misli, na snagu privlačenja koju misli imaju. Sumnja se i da smo vibraciona bića i sve što nije opipljivo (i oku vidljivo) podleže sumnjama. Ponekad je to dobro, jer nas podstiče da tragamo i istražujemo. Ali nije dobro kada sumnjamo, a ne znamo zašto sumnjamo. Na tome se zadržavamo, i vrtimo u krug u svom ne – znanju.

Kako funkcioniše čovek kao vibraciono biće sa mislima i emocijama?

Da biste dobili odgovor, proverite sve to lično na sebi, eksperimentom koji Vam predlažem:

  • Setite se događaja u kojem ste bili uplašeni, ljuti …. Opišite ga sa svim detaljima, onako kako i osećate u sadašnjem trenutku. U potpunosti oživite taj događaj. Na papir napišite sve emocije koje su Vas tim događajem preplavile.
  • Odmah zatim se setite događaja koji Vam je posebno bio srećan, kada ste imali osećaj da ćete poleteti od radosti i ljubavi. Opišite ga sa svim detaljima, bojama, u sadašnjem trenutku. Napišite na papir sve emocije koje su Vas tim događajem preplavile.

Koliko vremena Vam je bilo potrebno da sa emocija niske vibracije (tuga, bes, ljutnja, … ) pređete na emocije visoke vibracije (sreću, ushićenje, ljubav, … )?

Imam još jedan eksperiment za Vas

Ako ste doživeli neku kompleksniju životnu situaciju, pokušajte se setiti i emocija koje su prethodile toj situaciji.  Koje emocije su se lepile za Vas pre kompleksne životne situacije dve sedmice unazad ili dva meseca i više? Koje emocije su Vam bile jastuk na koji ste legli kada ste išli spavati? A koje emocije su bile prekrivač, kojim ste se pokrivali? Zapišite te emocije i razmislite koliko su one oblikovale svaki Vaš dan.

Biću slobodna da Vas sada pitam, da li ste dobili odgovor na pitaje: „Zašto mi se to dešava?“

Predlažem Vam da pratite svoje misli i emocije, a zatim pratite i šta Vam se u životu događa. Osetite snagu svoje ličnosti i kolika je njena moć upravljanja Vašim životom. Dajte oduška svojoj tuzi kada to Vaša duša želi, i ljutnji i besu, ali se malo potrudite i na kraju osećajte radost i sreću svim onim lepim što Vaš život jeste u svakom danu. Sigurna sam da znate poslovicu, a ja Vas (naravno) samo podećam: „Posle kiše Sunce sija“. Neka Vaš svaki dan, ako i počne kišom i grmljavinom, završi Suncem u Vama, čak i ako je noć.

Verujem da sam Vam bar na jedan način uspela dočarati tu snagu Vaše ličnosti, vrednost koju imate u sebi. Svi posedujemo vrednost potpuno jedinstvenu, koju radom na sebi trebamo otkriti, a zatim i živeti. Svojom vibracijom privlačimo sve što u datom trenutku jesmo.

Da biste osnažili svoju ličnost i postali zadovoljni sobom i svojim životom Holistic Life Coaching i energetske vežbe će Vam u tome pomoći.

Holistic Life Coaching je proces vrhunske komunikacije sa uspešnom akcijom. U coachingu se, kroz razgovor, stvara odnos od poverenja. U tom razgovoru i klijent i coach slušaju klijenta; na način da coach klijenta svojim znanjem, pitanjima i podrškom vodi do cilja. U tom procesu coach uključuje tehnike (akcije) koje će klijentu pomoći da što brže i efikasnije dođe do cilja.

U energetskim vežbama, kojima se balansiraju emocije, postoji velik broj vežbi koje telu izuzetno prijaju i tehnika koje će pomoći da otklonite blokade, da se usmerite ka sebi i postignete svoj cilj, dovodeći sebe u mirno, stabilno stanje. I da postanete najbolji deo sebe, bliski sebi.

Nazovite nas na telefon (024)553-774 ili (024)567-496 i zakažite svoj termin. Možete nas kontaktirati i preko online forme.

Za Vas pripremila Jasna Evetović, Holistic Life Coach i terapeut za energetske vežbe, holistička ordinacija Poliklinike Badawi.